Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım, Bakım, Onarım Atölyesi’nde üretilen ilk el yapımı keman, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül tarafından Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Serdar Çakırer ve Dr. Öğr. Üyesi Özcan Çetik’in katılımı ile Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya takdim edildi.
Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım, Bakım, Onarım Atölyesi, mûsikî repertuvarımızın icra edileceği sazların üretimine başladı.
Türk müziği sazlarının imalatı ve üretimde yeni tekniklerin geliştirilmesi maksadıyla Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteği ile kurulan atölyede üretilen ilk el yapımı keman, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül tarafından, sazın imalatını gerçekleştiren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Serdar Çakırer ve yaylı sazlar icracısı Dr. Öğr. Üyesi Özcan Çetik’in iştiraki ile Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya takdim edildi.
Prof. Dr. Mehmet Gönül, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya ürettikleri enstrümanların üretim sürecini ve atölyenin geldiği aşamayı ve işleyişini anlattı.
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, alanında Türkiye'nin en büyük ve donanımlı atölyelerinden birisini Üniversitemize kazandırma çalışmalarını yürüten Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül’e ve emeği geçenlere teşekkür ederek başarılar diledi.
Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı yaylı sazlar hocası Dr. Öğr. Üyesi Özcan Çetik, günün anlam ve önemine binaen üretilen ilk keman ile küçük bir dinleti sundu.