Meram Meslek Yüksekokulu
11.05.2024

Meram Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, X-Ray Cihazı Tanıtımıyla Güvenlik Sistem ve Cihazlarını Keşfetti.

Meram Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencileri, "Güvenlik Sistem ve Cihazları" dersi kapsamında 10 Mayıs 2024 tarihinde Kariyer Güvenlik eğitim kurumuna bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, alanında uzman eğitimci Cemal Okdemir tarafından X-ray cihazı üzerinde detaylı bir tanıtım yapılarak teknik özellikleri hakkında bilgiler verildi.

Okdemir, X-ray cihazının çalışma prensiplerini, farklı türlerini ve kullanım alanlarını anlattı. Öğrenciler, X-ray cihazının hem havaalanlarında hem de diğer güvenlikli tesislerde nasıl kullanıldığını ve bu cihazın güvenlik açısından ne kadar önemli olduğunu öğrendiler. Okdemir, X-ray cihazının yanı sıra, CCTV kameraları, metal dedektörler, parmak izi okuyucular ve yüz tanıma sistemleri gibi diğer güvenlik sistem ve cihazları da tanıttı.

Öğr. Gör. Ali Giray ve Öğr. Gör. Murat Çalış tarafından programlanan bu etkinlikten sonra, Cemal Okdemir hoca ile sektörün dünü, bugünü ve yarını hakkında fikir alışverişi yapıldı. Öğrenciler, bu sayede güvenlik sektörüne dair önemli bilgiler edindiler ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etme imkanı buldular.

Etkinlikte ele alınan bazı başlıca konular:

X-ray cihazının çalışma prensipleri
X-ray cihazının farklı türleri ve kullanım alanları
X-ray cihazının havaalanlarında ve diğer güvenlikli tesislerde kullanımı

Etkinliğe katılan öğrencilerin değerlendirmeleri:

"Bu etkinlik sayesinde X-ray cihazı ve diğer güvenlik sistemleri hakkında çok şey öğrendim. Bu bilgiler mesleki hayatımda bana çok faydalı olacak." (Batuhan SAK, Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencisi)
"Cemal Okdemir hoca'nın sunumu çok bilgilendiriciydi. Güvenlik sektörünün dünü, bugünü ve yarını hakkında da bilgi edinme imkanı bulduk." (Sıla SARIAY, Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencisi)