Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
17.05.2024

Üniversitemizde Özel Bireyler İçin Özel Program


Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası programı düzenlendi.

‘Engelsiz Yarınlar İçin El Ele’ sloganıyla Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü ve Üniversitemiz Özel Eğitim Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Recai Şentürk, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) ve Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD) yöneticileri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileleri katıldı.



Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı, programın amacının engelli bireylerin gündelik hayatta karşılaştıkları sorunları dile getirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek ve eşit haklara sahip olmalarını sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalara destek vermek olduğunu ifade etti.

Özel Eğitim Bölümü’nü 2000 yılında kurduklarını, 2001 yılında ise 30 öğrenciyle eğitime başladıklarını aktaran Prof. Dr. Hakan Sarı, “2001 yılından bu yana ülkemize özel eğitim alanında profesyonel öğretmen ve akademisyen yetiştiriyoruz. Mesleğine hakim, işini en iyi şekilde yapan, mesleğinde çok önemli tecrübeler kazanmış bilirkişileri ülkemizin 81 vilayetine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm öğretim elemanlarımız da öğrencilerimizin gelişimi için cansiperane çalışıyorlar. Bugün de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engelli bireyleri hatırlamak, toplumdaki farkındalığı artırmak, onların yaşadıkları zorlukları ve güzellikleri paylaşmak amacıyla ‘Engelsiz Yarınlar İçin El Ele’ sloganıyla bu programı düzenledik. Biz her zaman engelli bireylerimizin sadece belirli gün ve haftalarda hatırlanmaması gerektiğini söylüyoruz. Söz ve eylemlerin her zaman beraber olmasını istiyoruz. Söz ile bir yere kadar gidersiniz ama eylemle daha da ötelere geçebilirsiniz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası programı verdiğimiz teorik derslerin de bir uygulaması. Biz bu uygulamalara çok değer veriyoruz. Programımıza destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer’e, paydaşlarımız SOBE ile DOSD’a ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Her Zaman Gençlerimizin Yanındayız
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın illerdeki temsilcileri olarak spor, yurt ve gençlik hizmetleri alanlarında çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise, “Bakanlığımız ‘Engelleri Kaldırıyoruz’ çalışmaları kapsamında son zamanlarda yapmış olduğu faaliyetlerle engelli vatandaşlarımızın tesislerimize ulaşılabilirliğini artırdı. Engelli vatandaşlarımıza ve sporcularımıza verdiğimiz bu destekler de meyvesini veriyor. Uluslararası arenalar olan Paralimpik ve olimpik oyunlarda özel sporcularımızın şanlı Türk Bayrağı’nı nasıl dalgalandırdığını, büyük başarılar elde ettiğini hep beraber görüyoruz ve gururlanıyoruz. Bakanlığımız, gençlerimizin hayal kurdukları ve gerçekleştirmek istedikleri alanlarda tüm imkanları sunmakta. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin projelerini desteklemekte. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tarz özel programlara katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu özel programa bizleri de davet ettikleri için Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer’e, Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı’ya teşekkür ederiz. Sağ olsunlar her zaman bizimle iş birliği içerisindeler. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizler de hayallerini gerçekleştirebilmeleri için her zaman gençlerimizin yanındayız” diye konuştu. 



Üniversitemize Teşekkür

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü’nün gerçekleştirdiği 10-16 Mayıs Engelliler Haftası programında bulunmaktan son derece memnun olduklarını ifade eden Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Recai Şentürk de, “Bu anlamlı etkinlikler içerisinde olmak gerçekten bizlere büyük kıvanç ve onur veriyor. Her bireyin kurumumuzda istifade edebileceği alanlar var. Toplumumuz maalesef Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri’nin imkanları hakkında yeterince bilgi sahibi değil. Necmettin Erbakan Üniversitesi bu konuda bizlere ciddi manada katkılar sunuyor. Birlikte çok ciddi çalışmalar gerçekleştirme imkanı buluyoruz. Siz gençlere hizmet etme imkanını bizlere sağladığı için Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından program, doğuştan kolları olmayan Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Ayşe Yılmaz’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası programı, engelli bireylerin hayatını anlatan tiyatro gösterisi, özel öğrencilerin gösterileri ve sertifika töreni ile sona erdi.