Hemşirelik Fakültesi
15.05.2024

15 Mayıs Dünya İklim Günü

İklim değişikliği, gezegenimizin en önemli sorunlarından biridir. Küresel sıcaklıkların artması ve iklim sistemlerindeki değişimler nedeniyle, dünyamız giderek ısınıyor, buzullar eriyor deniz seviyeleri yükseliyor ve doğal afetler artıyor. 2021- 2024 yılları aşırı hava olaylarıyla tüm zamanların en çok aşırı hava olayı görülen yılı oldu. Atmosferdeki karbondioksit seviyesi, insanlık tarihinde ilk defa aylık ortalama milyonda 420 parçanın (ppm) üzerine çıkarak rekor kırdı. Türkiye, nüfusun afetlere ve insani krizlere karşı kırılganlığı açısından Avrupa ülkeleri içerisinde ilk sırada bulunuyor (BM Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli- IPCC 2022).
İklim krizinin nedeninin insan faaliyetleri olduğuna dikkat çekmek ve buna yönelik bir farkındalık oluşturmak amacıyla 15 Mayıs tarihi “Dünya İklim Günü” olarak kabul edilmiştir. Dünya İklim Günü’, iklim değişikliğinin nedenleri ve nasıl önlenebileceği konusunda halkı bilgilendirmek, istenen farkındalığı ve duyarlılığı yaratmak için büyük önem taşıyor.
15 Mayıs tarihi Dünya İklim Günü’nün
Gelecek nesillere daha yeşil ve daha mavi bir dünya bırakmaya vesile olması  dileğiyle…
Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı