Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
22.10.2019

Üniversitemizde “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Çalışma Alanları” Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Konya Şubesi Öğrenci Komisyonu ve PDR Empati Topluluğu tarafından “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Çalışma Alanları” konulu panel gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Konya Şubesi Öğrenci Komisyonu Başkanı ve PDR Empati Topluluğu Başkanı Enes Yaylalı, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanına ihtiyacın gittikçe arttığını belirterek öğrencilerin kendilerini sadece derslerde değil sosyal yaşamda da geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Programa panelist olarak katılan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Barbaros Yalçın ise, üniversitede öğretim üyeliği hakkında bilgiler verdi. Yalçın öğrencilerin öncelikle okul derslerine ve yabancı dile önem vermeleri gerektiğini ifade etti.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Konya Şube Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Gülsüm Demirel, Milli Eğitim Bakanlığında psikolojik danışma hizmetleri, nöbet tutma problemi ve öğrencilerle olan iletişim konusuna değinerek dernekleşmenin öneminden bahsetti.

Adalet Bakanlığında Psikolojik Danışman olarak görev yapan Gül Çetinkaya Turan ise, çocuk ve mahkum psikolojisi üzerinde durdu. Psikolojik Danışman Dilan Çelikbaş, “Online Danışma” konusunda bilgi aktarımında bulundu. Psikolojik Danışman Ecenur Koyuncu, katılımcılara özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki süreci ve meslek doyumunu anlattı.

Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Psikolojik Danışman ve Klinik Psikolog Muhammed Emin Huca, meslek süreci hakkında bilgiler verdi.

Program, Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Nurten Sargın ve Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu’nun panelistlere teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.