Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
15.11.2019

Duyguların Dünyası Projesi Başladı

 

 

Üniversitemiz tarafından yürütülen Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Programı, Ana Eylem 2 - Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi İçin İşbirliği kapsamında gerçekleştirilen kısa ismi “Duyguların Dünyası” olan “2019-1-RO01-KA204-063537 Okul öncesi ve ilkokul çocuklarının duygusal zekasını eğitmek için yetişkinlerin yetkinliklerini geliştirmede Avrupa işbirliği” isimli Erasmus KA2 projesi Ankara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.

 

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından yürütülen proje ile ilkokul ve okul öncesi duygusal problemleri olan çocuklarla ilgilenen veli, akraba, öğretmen vb. gibi yetişkinlere eğitim veren yetişkin eğitim kurumu, sosyal yardım kurumu, STK, Anaokulu belediye, okul vb. kurumların personeli içim eğitim programı; ilkokul ve okul öncesi duygusal problemleri olan çocuklarla ilgilenen eğitim veren yetişkinler (çocukların öğretmenleri veya ebeveynleri: ebeveynleri yurtdışında bırakılmış ya da tek ebeveynli, çatışmalı, dağınık aileler, mülteciler, göçmenler veya bakıcı aileler tarafından bakılıyorsa) eğitim programı hazırlanması ve uygulanması planlanmakta.

 

2019 Ekim ayı ile başlayan ve 2021 yılı sonu itibariyle sona erecek projenin Romanya, Türkiye, İtalya, İsveç ve İspanya’dan ortakları bulunmakta ve her ülkede bir proje toplantısı ve proje eğitimlerinin gerçekleştirilmesi planlanmakta.

 

Proje içerisinde Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültemiz ağırlıklı olarak eğitim programlarının hazırlanmasnı ile çalışanlara yönelik ölçme araçalarının geliştirilmesini ve ulusal ölçekte eğitim programlarının uygulanmasını gerçekleştirecek.