Aile ve Gençlik UAM
21.01.2016

Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Tarafından Meram Toki Gödene İmam Hatip Ortaokulu’nda Seminer Düzenlendi

Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından Meram Toki Gödene İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere ve ailelere yönelik seminer düzenlendi.

Sabah öğrencilere öğleden sonra ise ailelere verilen seminerde öğrencilere Psikolog Beyza Yeşildaş, ailelere de Psikolog Mehmet Kavaklı sunum yaptı.

Sunumunu öğrencilerle interaktif bir şekilde iki oturum halinde yürüten Psikolog Beyza Yeşildaş, karne başarısı, tatilde neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilere kitap okumanın önemini vurgulayarak anlatan Yeşildaş, kitap okumanın başarıyı yakalama noktasında önemli bir unsur olduğundan söz etti. Öğrencilere yarıyıl tatili ile ilgili önerilerde bulunan Yeşildaş, tatilin nasıl daha verimli hale getirilebileceği üzerinde durdu. Son olarak öğrencilerle yapılan gevşeme egzersizi çalışmasının ardından öğrencilerin soruları alındı ve seminer sona erdi.

Öğleden sonra ise ailelere sunum yapan Psikolog Mehmet Kavaklı, anne-baba tutumlarından söz ederek ailelere karneler ile ilgili önerilerde bulundu. Başarılı ve başarısız karneye nasıl yaklaşılması gerektiğinden söz eden Kavaklı, başarısız bir karne ile gelen çocuklara olumsuz tepkiler göstermenin bir yararı olmadığını, yararı olmadığı gibi henüz başlamamış olan ikinci dönemi de olumsuz etkilediğini belirtti. Tatilde neler yapılabileceği ile ilgili de konuşan Kavaklı, kitap okumanın önemine dikkat çekti. Çocukları kitap okumayan ailelerin çözüm olarak aile içerisinde bir kitap okuma saati belirleyerek ailece kitap okuyabileceklerini, kitap okuma alışkanlığı olmayan ya da kitap okumada sıkıntı yaşayan çocuklar için bunun bir çözüm olabileceğini ifade etti.

Ailelerin sorularının cevaplandırılmasının ardından seminer sona erdi.