Aile ve Gençlik UAM
22.02.2016

Ülkemizde Okuyan Ganalı Gençler Konya’da Buluştu

Üniversitemiz Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen ‘‘Güçlü Yarınlar İçin Anahtar Beceriler’’ projesinin Türkiye ayağı gerçekleştirildi.

29/01/2016 tarihinde tanıtım toplantısı gerçekleştirilen projeyi yerel ve ulusal basın takip etti.  Açılış proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros YALÇIN’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Türk Sanat ve Halk Müziği dinletisi ile öğrencilere kültürümüzden örnekler verildi. Ardından Ganalı gençleri temsilen Musah Muhammed in konuşması ile Türkiye’de Ganalı bir öğrenci olmanın onlarda neler ifade ettiğinden söz etti. Konuşmasında kendi arkadaşlarına da güzel mesajlar veren Musah Muhammed’in ardında programın devamında Afrika konusunda uzman olan Mustafa EFE konuşmasını yaptı. Efe konuşmasında Afrika’yı Anlamak ve Afrika-Türkiye İlişkileri hakkında bilgi verdi. Konuşmasının satır aralarında Ganalı öğrencilere önemli mesajlar veren Efe, özellikle hem ülkelerine sahip çıkmaları hem de Gana –Türkiye ilişkilerinde doğal elçiler olduklarını, gönül elçileri olduklarını ve Gana’daki gençlere rol model olmaları gerektiğini ifade etti. Açılış programı, Mustafa EFE’ye teşekkür plaketinin takdiminin ardından sona erdi.

Aynı gün Konya bilim merkezine düzenlenen gezide Doç. Dr. Zekeriya Mızırak gençlere Konya ve bilim merkezi hakkında konuşma yaptı. Konuşmanın ardından gençler bilim merkezini rehber eşliğinde gezdiler. Bilim merkezindeki gezinin ardından Konya’da üretim yapan ve Gana ile ticari ilişkileri olan bir mobilya imalat fabrikasına gidilerek fabrika gezildi. Fabrika müdürü İsmail Barutçu tarafından fabrika ve Gana ile ticaretleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca gençlere girişimcilik konusunda çeşitli tavsiyelerde bulunuldu.

 

Projenin devamında ülkemizde eğitim görmekte olan Ganalı gençlere iletişim becerileri, etkili iletişim kurma, liderlik becerileri, takım çalışması, problem çözme becerileri, yaratıcılık atölyesi ve değerler konularında eğitimler verildi. Proje de Öznur Doruk, Harun Sönmez, Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçın, Psikolojik Danışman Nilgün Yamaner, Psikolog Beyza Yeşildaş, Psikolog Mehmet Kavaklı eğitmen olarak görev aldı. Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezimizin müdürü Yrd. Doç. Dr. S. Barbaros Yalçın tarafından Ganalı gençlere katılım belgelerinin taktim edilmesiyle projenin Türkiye ayağı sona erdi. Projenin ikinci kısmı ise Gana’da gerçekleştirilecek.