Akef Formasyon Birimi
24.06.2020

GÜNCELLENDİ - 2020-2021 Pedagojik Formasyon Başvurularımız Başlamıştır.

GÜNCELLEME: Kesin kayıtların 07.07.2020-10.07.2020 tarihlerinde yüz yüze  yapılacağı açıklanmıştı. COVİD-19 salgını nedeniyle kesin kayıtlar yine aynı tarihlerde sayfamızda yayınlanacak link üzerinden uzaktan kayıt şeklinde yapılacaktır. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar belgelerini sisteme İMZALI-ONAYLI-MÜHÜRLÜ şekilde ve eksiksiz yükleyecektir. Doğrulama kodu olması şartıyla e-imza ve e-devletten alınan belgelerde kabul edilecektir. Adaylar sisteme belge yükledikten sonra Fakültemizce kendilerine yapılacak her türlü uyarıyı mail adreslerinden kontrol edecek ve verilen süre içerisinde kabul edilmeyen evraklarını yenileyecektir. Mağduriyet yaşamamak adına lütfen belgelerinizin onaylı-imzalı-mühürlü olmasına dikkat ediniz ve belgelerinizi şimdiden temin etmeye başlayınız. Program ile ilgili duyuruları ve yapılacak olan düzenlemeler için sık sık sayfamızda yayınlanan duyuruları takip ediniz​.

Üniversitemiz Senatosunun aldığı karar gereği 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi için Pedagojik Formasyon sertifika programına on-line olarak;

24.06.2020 (saat 16.00) - 05.07.2020 (saat 16.59) tarihleri arasında başvuru alınacaktır. Sistemsel mağduriyet yaşamamak adına lütfen başvurularınızı son güne bırakmayınız ve açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Online başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar:

- Başvurularınızı GMAİL adresi ile yapmanız gerekmektedir. Diğer mail uzantılarına başvuru şifresi gelmemektedir.

- Tüm bilgilerinizi Büyük harflerle giriniz.

Askerlik ve Çalışma bilgileri bölümünü doldurmanıza gerek yoktur.

- Fotoğraf kısmına vesikalık fotoğrafınızı düz şekilde yükleyiniz.

- Diploma kısmına; mezun öğrenciler diplomalarını, okuyan öğrenciler öğrenci belgesini tarayıp veya resmini çekip yükleyeceklerdir.  Online başvurularda e-devlet belgeleri kabul edilecektir.

Dikey geçiş ile (DGS) lisans programına geçen öğrenciler not ortalaması kısmına lisans genel not ortalamalarını ve sınav sonuçları ile ilgili sayfaya da DGS sonucunu ekleyeceklerdir.

-Sınavsız geçiş yapan adaylar ile sonuç belgelerini temin edemeyen adaylar yerleşme puanlarını 0 olarak gireceklerdir. Sınav bilgileri kısmı doldurulması zorunlu alan olduğu için belgesi olmayan adaylar bu kısma diploma yada öğrenci belgesi yükleyerek bir sonraki sayfaya geçmelidir. Lütfen ön lisans bilgilerinizi girmeyiniz.

- Özel yetenek sınavı ile üniversiteye giriş yapan adaylar (Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Grafik vb.) puan türlerinden en yüksek olanı gireceklerdir.

- Başvurunuzla ilgili bilgiler mailinize gelecektir. Online başvuru işleminden sonra adaylar sık sık mail adreslerinden kendi kayıtlarını takip etmek zorundadır. Gerekli düzeltmeleri verilen tarihlerde yapmayan adayların başvuruları iptal edilecektir.

YÖK 100'lük not tablosu için tıklayınız

MEB 80 Sayılı Öğretmen Atama Çizelgesi