Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
18.07.2016

Rektör Şeker’in başarısı!...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker; 2010 yılında eğitim-öğretime başlayan üniversite bölgede öncü bir yere geldi, artık Türk yükseköğretimde adından söz edilmeye başlandı…

Üniversitenin yıllık değerlendirme toplantısında bu ifadeyi kullandı; Prof. Dr. Muzaffer Şeker.

Kendisi üniversitenin kurucu rektörü, iyi ve çalışkan bir akademisyen...

Selçuk Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede akademisyenlik yapması dolayısıyla, kurduğu üniversiteyi gerek idari, gerekse akademik alanda başarıya götürmenin gayreti içinde…

Muzaffer Hoca, çok heyecanlı, güler yüzlü, idarecilik vasfı da yüksek.

Yıllık değerlendirme toplantısında bu yönünü bir kez daha gösterdi.

Toplantıya özellikle katılmak istedim, kendisini ilgiyle dinledim… Gördüğümüzün ötesinde önemli projelere imza atmış ve atıyor.

Köyceğiz Yerleşkesindeki Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi idari ve derslik blokları, laboratuar inşaatı ile çevre düzenlemesi yapım işi ve kampus altyapı inşaatı hız kesmeden devam ediyor, Tıp Fakültesi Hastanesi modern bir şekilde yapılandırılıyor...

Üniversite yerleşkesi farklı yerlerde devam eden inşaatlarıyla bir şantiye görüntüsünde açıklaması fazla söze gerek bırakmıyor...

***

Sayın Şeker’in anlattıkları içinde 3 konu dikkatimi çekti; Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi.

Hukuk'ta Örnek Çalışma

Hukukta 50 öğrenci sınırı sabit kalmak kaydıyla, 50 asistan ve bilgi seviyesi yüksek bir akademik kadro kurmak istiyor… Bu durum ziyadesiyle önemli. Çünkü donanımı yüksek hukuk fakülteleri Türkiye için olmazsa olmaz. Günümüzde yaşanan hukuk tartışmalarını düşündüğümüzde geleceğin hukukçuların donanımlı yetişmesi elzemdir… YÖK ile sözleşmeyi bu şekilde yapmışlar. Umarım 50’nin yanına bir sıfır atılmaz! Eğer Hukuk Fakültesi bu şekilde kurulursa 10 yıl sonra Danıştay, Yargıtay, HSYK gibi üst düzey kurumlarda NEÜ’den mezun hukukçuları görmek hayal değildir. Hem böylece hukuk eğitiminde ileriler iddiasında bulunulan İstanbul ve Ankara’nın burnu biraz sürtülmüş olur!...

Eczacılık'ta Yeni Dönem

Eczacılık Fakültesi noktasında ise heyecanlı; Sayın Şeker. Gerekli yazışmalar yapılmış, fizibilite çalışması bitmiş, izin çıktığı anda kurulacak… Eczacılık Fakültesini Konya’da önemsiyorum. Beyhekim Sağlık Kampüsü, yeni Numune Hastanesi, Şehir Hastanesi, 2 Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakülteleri, çok sayıda özel hastanesi, onlarca polikliniği ile sağlık alanında üst konumuna gelen Konya’da eczacılığın akademik anlamda güçlenmesi adına bu fakülte gerekli. Geçmişinde tıp alanında yüzlerce alim ve hekim yetiştirmiş Kadim Başkent Konya’da, fakültenin kurulmasına bugüne kadar geç bile kalındı. Umarım gerekli girişimler ile biran önce faaliyete geçer; Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker de önemli bir eseri şehrimize kazandırmış olur…

Eğitim Fakültesi Kapatılamaz!

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin artık şansı mı yoksa şanssızlığı mı iki Eğitim Fakültesi’ne sahip; Meram’daki Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Ereğli Eğitim Fakültesi… Sayın Şeker, her iki fakülteyi de ayakta tutmaya kararlı. Ereğli’deki fakülteyi "kapat" demelerine rağmen karşı çıkmış. Gerekçesi, bölgede kurulacak yeni bir üniversitenin temelini oluşturmak! Güzel bir düşünce. Fakat  Türkiye’de artık yeni bir üniversite açmanın gereği yok. Kendisinin de ifade ettiği gibi mevcutların programları doğru ayarlanabilse dünyada ilk yüze girecek çok üniversite var. Akademik kadro ve başarı olduktan sonra bırakılım eğitime devam etsin ama yeni bir üniversiteye de izin verilmesin!

***

Bir diğer merak ettiğim konu ise; NEÜ’de İletişim Fakültesi kurulup kurulmayacağı. Özel olarak sordum Sayın Rektör Şeker’e; “Talep etmiştik ancak gelinen noktada artık kurulmasını çok da arzu etmiyoruz” cevabını aldım… Kendisi benim gibi düşünüyor; Mevcut fakülteler içinde de en az 20 tanesi kapatılmalı… Konya’da bir tane İletişim Fakültesi yeterli… Binlerce işsiz mezun vermekten başka işe yaramıyorlar. Sektör yeterince şişti, nitelikli 10-15 iletişim fakültesi ile eğitime devam edilmeli… Bu açıdan Sayın Şeker’in düşünceleri beni ziyadesiyle memnun etti…

***

Değerlendirme toplantısında dikkat çeken bir detayı da oturma düzeni oluşturdu. Davetlilerin kürsüye bakacak şekilde hilal şeklinde oturması sağlanmış. Böylece hem davetliler platformu gördü hem de Rektör Şeker davetlileri. Oturma düzenini sevdim, umarım bu düzen diğer organizasyonlara da örnek olur…

Güzel bir değerlendirme toplantısı oldu. Üniversite hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığımız noktalarda aydınladık, üniversitede hayata geçecek çalışmaları, projeleri öğrenmiş olduk… NEÜ; genç bir üniversite. Fakat alt yapısı, fiziki donanımı, teknolojik gelişimi, alanında bilgili akademik kadrosu, tecrübeli idari yapısı ile gelecekte Konya’ya yön verecek. Sayın Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker anlaşılıyor ki ekibini iyi kurmuş. Umarım nazar değmez ve Sayın Şeker’in kurduğu bu üniversite Prof. Dr. Aziz Sancar gibi bilim insanlarının yetişmesini sağlar…

***

Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bilgilendirme toplantısında şu ifadeyi kullandı; Kendim için bir şey yapmıyorum, benden sonra da üniversitenin başarıya koşması için çalışıyorum… Hz. Hadimi’nin dediği gibi; Kamil odur ki; koya her yerde bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser… Kendisi üniversiteyi bu hale getirmekle önemli bir eseri ortaya koydu. Hem üniversite hem de Konya tarihinde yerini aldı. Üniversite tarihi her yazıldığında, üniversitenin geçmişi her konuşulduğunda akıllara gelecek, isim olacak. Bundan daha güzel bir duygu olamaz diye düşünüyorum… Yolunuz açık, başarınız daim olsun; Hocam…