A.R.C. of Experimental Medicine (KONUDAM)
09.08.2021

Üniversitemiz ile KMÜ Arasında İşbirliği Protokolü


Üniversitemiz ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş ile NEÜ KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz’ın katılımıyla Üniversitemiz rektörlük binasında gerçekleştirildi.

Törende imzaların atılmasının ardından taraflar protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

KONÜDAM’ın faaliyetlerinden bahseden Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz, “KONÜDAM bünyesinde, insan üzerinde denenmesi uygun olmayan araştırmaların hayvanlarda yapılması ve sistemli bir akademik araştırma ortamı oluşturarak bilim adamlarının hızlı bilgi üretmesine yardımcı olunması, sağlıkla ilgili her türlü bilimsel ve teknik araştırma ve uygulamalar için deney hayvanı sağlanması, cerrahi altyapı oluşturulması, operasyon öncesi ve sonrası deney hayvanı sağlığının ve bakımının üstlenilmesi, araştırıcılara projelerinde kullanacakları deney hayvanları ile ilgili danışmanlık hizmeti verilmektedir. Merkezimiz bünyesinde genel amaçlı laboratuvarların yanı sıra özel çalışmalar için kullanılmak üzere davranış ve mikrocerrahi uygulama laboratuvarları mevcuttur.” şeklinde konuştu.

İmzalanan protokolle, deneysel araştırma merkezi bulunmayan ya da deneysel araştırma merkezleri yeterli koşullara sahip olmayan üniversitelerdeki araştırmacıların, ihtiyaç duydukları deneysel araştırma imkanlarına ulaşabilmeleri için KONÜDAM’ın sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri muhataplarına sunulacak.