Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
11.06.2021

Üniversitemiz '1. Türk Müziği Günleri' ile Evlere Konuk Oldu


Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen, Genel Sanat Yönetmenliğini Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül'ün yaptığı “1. Türk Müziği Günleri” canlı yayında seyirciyle buluştu.

‘Nihavende Seyir’ dinletisiyle başlayan etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Kısa bir süre önce kurulan konservatuvarımız, bugün gerçekten güzel, başarılı, adından söz ettiren işler yapıyor. Gönlümüzü ferahlatan konserleri gerçekleştiriyorlar ve gerçekleştirmeye devam edecekler inşallah. Konservatuvarımız bizim gözbebeğimiz… Elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Amacımız, ülkemizde belli bir yer edinen konservatuvarımızın, dünyada da ses getirmesi.” dedi.



Pandemiden dolayı online olarak gerçekleştirilen konserlerin pandemi sonrasında yüz yüze yapılmasını özlemle beklediklerini söyleyen Rektör Zorlu, Prof. Dr. Mehmet Gönül ve ekibine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

İlkini gerçekleştirdikleri programı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını kaydeden Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, düzenlenen konserle gönüllerde hoş bir sada bırakmak istediklerini ifade ederek, verdiği desteklerden ötürü Rektör Zorlu’ya teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından program eserlerin icra edilmesiyle devam etti. İki gün süren etkinliği, Üniversitemiz YouTube kanalından izleyebilirsiniz.