Faculty of Fine Arts and Architecture
17.07.2020

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Ruhu Konulu Ulusal Jürili Sergi Açıldı


Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı Panorama Konya Müzesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Ruhu konulu ulusal jürili resim ve grafik sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, 15 Temmuz’un milletin milli ve manevi duygularını sömürerek yapılan bir darbe girişimi olduğunu belirterek, “Şu ana kadar Türkiye darbelerle karşılaştı ama ilk kez bu kadar kanlı bir darbeyi yaşadık. Bu affedilemez bir tavır. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu musibeti atlatacağız.” diye konuştu. Başta GSF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Zorlu, 12 üniversiteden 50 müellifin gerçekleştirdiği serginin o günün manevi duygularını yansıttığını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “Gönül isterdi ki çok daha kalabalıkla bu günü kutlayalım ama malum pandemi süreci devam ediyor. Onun için sosyal mesafeye uyarak vatandaşımızın çokça bir araya gelmeyeceği etkinlikler düzenliyoruz. Bundan tam 4 yıl önce vatanımızın birliğine, milletimizin bütünlüğüne kasteden alçaklar bir darbe girişiminde bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin sokaklara çıkması tavsiyesiyle milletimiz adeta göğsünü, bedenini, canını siper ederek bu girişimi engelledi. Bu arada 251 kardeşimizi şehit verdik. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acile şifalar diliyorum. Buradaki sergimiz 10 gün boyunca açık kalacak. İnşallah vatandaşlarımızı da bu güzel sergiyi görmeye davet ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar eserleri inceledi.