Library and Documentation Department B.
20.10.2020

Kütüphaneye Ulaşmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı!


Üniversitemizde, araştırmacıların ulusal veya uluslararası elektronik veri tabanlarına, kampüs dışından, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayan VETİS (Veritabanı Erişim ve İstatistik Sistemi) hizmet vermeye başladı.
 
VETİS Nasıl Kullanılır?

VETİS’le veri tabanlarına bağlanmak isteyenler üniversite kütüphanesi aracılığı ile veri tabanlarına bağlanırlar.
 
Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyonuna kayıtlı kullanıcılar kullanıcı adı ve şifreleri ile, TEK ŞİFRE kullanılan üniversitelerde ise size verilen kullanıcı adı ve şifre ile “Oturum Aç” butonuna basarak giriş işlemi yapılır.
 
Kütüphane Otomasyon Sisteminde kaydı olmayanlar, “Üye Ol” butonuna basarak ve gerekli bilgileri doldurup sisteme kaydolabilirler. Bu işlemden sonra kurumsal mail adresine gelecek aktivasyon linkini tıklayarak hesabı aktif hale getirip giriş işlemini yapabilirler.
 
Kullanıcılar, oturum açma işleminden sonra veri tabanlarını kullanabilir.
 
VETİS’ten Kimler Yararlanabilir?

VETİS’i üniversitede bulunan, Yordam Kütüphane Bilgi Belge Otomasyonuna kayıtlı kullanıcılar (öğrenci, öğretim elemanı, personel vb.) ile kurumsal e-postaya sahip olup kayıt yaptıran ve aktivasyonunu tamamlayan herkes kullanabilir.
 
Ayrıca üniversite tarafından veri tabanlarını kullanmaya izin verilen ve kütüphane tarafından kaydı yapılan dış kullanıcılar da VETİS’i kullanabilirler.
 
Vetis'e ulaşmak için buraya ya da üst menüde yer alan KÜTÜPHANE başlığı altındaki Kampüs Dışı Erişim (Vetis)'e tıklayabilirsiniz.