Tıp Fakültesi
23.09.2022

Üniversitemizde Uluslararası Konya Mikrocerrahi Toplantısı Yapıldı


Üniversitemiz Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın organize ettiği, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği ile Acil El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Derneği’nin desteklediği programda uzmanlar, mikrocerrahideki son gelişmeleri ele aldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, günümüzde mikrocerrahi sayesinde, daha önce hayal bile edilemeyen cerrahi işlemlerin başarılı şekilde yapıldığını kaydederek, “Mikrocerrahi ve teknolojinin ilerlemesi, pek çok organ ve uzvun yeniden fonksiyon kazanmasına hatta sosyal hayattan tamamen soyutlanabilecek insanların topluma karışmasına vesile olmaktadır. Üniversite olarak mikrocerrahideki gelişimin hızı ve yapabileceklerin farkındayız. Övünerek söyleyebilirim ki, Konya ve özelinde Tıp Fakültesi mikrocerrahi eğitimi ve ameliyatlarında marka haline geldi” dedi.



Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, ilki 2019 yılında düzenlenen ve pandemi döneminde gerçekleştirilemeyen mikrocerrahi buluşmasını, bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirmeyi planladıklarını aktardı.

Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’na emekleri ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversitemizin her daim bilimin ve bilim insanlarının destekçisi olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından toplantı, Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve Op. Dr. Mehmet Emin Cem Yıldırım’ın hazırladığı ‘Ekstremite Travması Acil Yaklaşım’ konulu panelle devam etti.

İki gün süren program kapsamında, 'Basitten Karmaşığa Travma Sonrası Ekstremite Rekonstrüksiyon Prensipleri’ konusunda yurt içi ve yurt dışından 30'u aşkın konuşmacı tecrübelerini paylaştı.