Tıp Fakültesi
15.03.2021

Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde, 14 Mart Tıp Bayramı, düzenlenen programla kutlandı.

Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar, öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Gerçek manada Tıp Bayramını, pandemi sürecini atlattıktan sonra yaşayacağız inşallah. Bu zorlu süreçte işçi, hasta bakıcı, hemşire, doktor ayırmaksızın bütün sağlık çalışanlarımız, kahraman birer savaş eri gibi mücadele ettiler. Onlar, kahramanlarımız… Bu savaşta şehit olan bütün sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Salgınlar bir bakıma muhakeme, muhasebe yapma süreci de yaşatıyor. Hayatlarımızı tekrar değerlendirip yeni bir yaşam tarzı benimseyeceğiz. Tüm sağlık çalışanlarımızı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, Tıp Bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

14 Mart Tıp Bayramı’nın Milli Mücadele dönemindeki öneminden bahseden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, tıp bayramı ile aynı hafta içinde yıl dönümüne idrak edilen Çanakkale Zaferi’nde de tıbbiyelilerin rolünün büyük olduğunu kaydetti. Dekan Prof. Dr. Doğan, salondakilerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Zorlu tarafından profesör ve doçent ünvanı alan öğretim üyelerimize cübbelerinin giydirildiği tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.