Health, Culture and Sport Department
27.10.2020

Üniversitemiz Satranç Turnuvasıyla Türkiye’de Bir İlki Daha Gerçekleştirdi


İlkleri gerçekleştirmeye devam eden Üniversitemiz, Türkiye’de ilk olarak online satranç turnuvası düzenledi.

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının düzenlediği Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirilen satranç turnuvasına 515 sporcu katıldı.

Müsabakalar, sporcular ve Türkiye Satranç Federasyonu Konya İl Temsilciliğinden hakemlerin farklı noktalardan video konferans yöntemiyle bağlantı kurmasıyla gerçekleştirildi.

Turnuva hakkında açıklama yapan Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Büyükdede, “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye’de ilk defa online dart turnuvası gerçekleştirmiştik. Bugün yine üniversiteler arasında Türkiye’de ilk olarak online satranç turnuvası düzenliyoruz. Turnuvaya başvuru sayısının 500'ü aşması bizleri sevindirdi. Üniversite olarak bu tür sosyal, sportif ve rekreatif faaliyetleri artıracak, öğrencilerimizin vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Konya İl Temsilcisi Erdoğan Tozlu ise, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin satranç turnuvası gerçekleştirmesinden memnuniyet duyduk ve destek verdik. Bu turnuva, üniversite personeli ve öğrencilerinin katıldığı kapalı bir turnuva fakat satranç camiasına büyük katkılar sağlayacaktır. Böyle bir faaliyet Türkiye’de ilk defa gerçekleştiriliyor ve pandeminin devam etmesi halinde Federasyonumuzla görüşerek farklı kurumlarda da uygulamayı düşünüyoruz. Böylesi kapsamlı bir turnuvanın düzenlenmesine imkan tanıyan üniversite yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.