Faculty of Social Sciences and Humanities

Konya-2015

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinin ev sahipliği yaptığı altıncı hareketlilik 14-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi. Konaklama ve toplantı mekanı olarak seçilen Dedeman Otel’de gerçekleşen hareketliliğin ana teması “Fonksiyonel girişim ağları ve AB fonları” olarak belirlendi. Hareketlilik süresince projeye katma değer yaratması bakımından düzenlenen ziyaretlerin ilki, Konya Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren “Enterprise Europe Network” Konya ofisi (http://www.een.kso.org.tr/) oldu. Enterprise Europe Network 50 ülkeden 600’den fazla organizasyonu bir araya getiren bir ağ özelliği taşımakta. Ağın temel amacı Horizon 2020 ve buna benzer projeler yoluyla KOBİ’lere destek sağlamak. Ofisin tüm hizmetleri ücretsiz ve bütün KOBİ’lere açık.

Konya Sanayi Odası ziyaretinin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne gerçekleştirilen ikinci ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker makamında bizleri konuk etti. Start-Up Communities projesi hakkında proje ortaklarından edinilen bilgi sonrası Prof. Dr. Şeker, üniversite bünyesinde genç girişimciliği desteklemeye yönelik yürütülen faaliyetler hakkında kısa bilgi verdi. Üniversite akademik birimlerinin de benzer projeler ürettiği ve buna benzer projelerde yer aldığını aktaran Rektörümüz, gelecek projeksiyonlarda üniversite kapılarının girişimcilik ekosistemini destekleyen her türlü faaliyete açık olduğunu belirtti. Rektörlük binasında verilen öğle yemeğinin ardından, Konya Ticaret Odası’na geçildi. Oda bünyesinde uzman olarak görevini sürdüren Nazlı Üstün, Konya Ticaret Odasının yürüttüğü girişimciliği destekleyici faaliyetler hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Söz konusu faaliyetler içerisinde yer alan Kadın Girişimciler Masası (KAGİM) hakkında bilgi veren Üstün, kadın girişimci adaylarına sağladıkları mesleki eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden bahsetti. Sunum sonrası ortaklar Konya Ticaret Odasının sunduğu destekleyici mekanizmalar ve aşamaları hakkında bilgi aldılar.

Hareketliliğin ikinci gününde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Konya şubesi ziyaret edildi. Proje konusu ile ilgili olarak KOSGEB tarafından mevcut girişimciler ve girişimci adaylarına yönelik sunulan programlara ilişkin faydalı bilgilerin aktarıldığı ziyarette, Konya’nın ve Türkiye’nin girişimcilik ekosistemleri çerçevesindeki konumu hakkında kısa bir özet sunum da gerçekleştirildi. Ayrıca ziyaret sonunda ortaklara, KOSGEB personeli tarafından kurum bünyesindeki metal test laboratuvarı da gezdirildi.