Faculty of Tourism
15.09.2020

Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu Başlıyor


Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu, gastronomi alanındaki bilim insanlarını bir araya getirecek. Sempozyum, 17-19 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Konu hakkında konuşan Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim, gastronomi alanında katılımcılara en yüksek düzeyde katkı sağlayacak bir sempozyum düzenlemeye gayret ettiklerini vurgulayarak, “Sempozyumun ana teması “gastronomi” olsa da ‘yemek kültürü, yemek tarihi, Mevlevi mutfağı, Selçuklu ve Osmanlı mutfağı, Konya mutfağı’ gibi özgül konular da yer almaktadır.” dedi.

Sempozyumun, tüm bilim insanları ve halkın ulaşabileceği şekilde on-line (Webinar) olarak gerçekleştirileceğini aktaran Seçim, ülkemizin saygın akademisyenlerinin yanı sıra farklı ülkelerden bilim insanlarını da sempozyuma konuşmacı olarak davet ettiklerini belirtti.

Sempozyum kapsamında Türkçe ve İngilizce dillerinde sunumlar gerçekleştirileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Seçim, “Konya’nın değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacak bu sempozyumda tüm halkımızı aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.” şeklinde konuştu.