Gıda Mühendisliği Bölümü

Süt Ürünleri Üretim Birimi

Pilot tesis süt ürünleri üretim birimi bünyesinde hijyenik ve teknolojik kurallara uygun olarak dondurma, peynir, tereyağı ve krema üretimleri gerçekleştirilebilmektedir. Pilot ölçekte yapılan bu üretimler proseslerin optimizasyonu, depolama koşullarının iyileştirilmesi, fonksiyonel yeni ürünlerin geliştirilmesi amacıyla hem bilimsel araştırmaların yapılmasına,  hem de öğrencilerimizin bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Özellikle, inek ve keçi sütünden sade veya doğal meyve ve katkılarla üretilen dondurmalarımız, öğrenci ve personelimiz tarafından beğenilerek tüketilmektedir.

 

Dondurma üretim cihazları: Pastörizatör ve sertleştirme olmak üzere iki ayrı cihazdan oluşmaktadır.​

 

 

Homojenizatör: Büyük partiküllerin, yüksek basınç altında parçalanarak eşit ve çok küçük partiküller halinde dağıtılmasını sağlayan cihazdır.