14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği Kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesinde Haset ve Kıskançlık Konferansı

12.03.2014

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu'nda 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında; Dr. Faik Özdengül’ ün sunduğu    “ Haset ve Kıskançlık ” konulu konferans düzenlendi.

Mevlana’nın Mesnevi’sinden örneklerle konu hakkında sunum yapan Dr. Faik Özdengül özetle şunları söyledi : “ İnsanlığın dört evresi vardır.  Bunlar; haset, kıskançlık, açgözlülük ve şükranlıktır.  Haset güzel olanı görmemektir. Kıskançlık elinde olanı yitirmekten korkmaktır. Haset, kendi istediğinin bir başkasında olduğunu gördüğü için acı duyar. Hasetli kimse, haz ve memnuniyet görüntülerinden sıkıntı duyar. Ancak başkalarının sefaleti huzur verir ona. Bu yüzden, hasetli kişiyi tatmin etmeye yönelik her türlü girişim nafiledir."

Konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rahmi Örs, Dekan Yardımcısı Ayşe Saide Şahin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın sonunda Rektörümüz, küçük bir anekdot aktararak selamlama konuşması yaptı.

Program, Dekan Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı’ın konuşmacı Dr. Faik Özdengül’e plaket takdim etmesiyle son buldu.

Paylaş