24. Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı

11.07.2023
Diş Hekimliği Fakültesi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Dekanlar Konseyi Toplantısı’nın açılış töreninde konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, dekanlar konseyi toplantılarını çok önemli bulduğunu ifade ederek, “Fikir alışverişlerinin olması, herkesin çalışmalarını paylaşması ve tatlı rekabetlerin oluşması bakımından bu toplantılar çok değerli. Diş Hekimliği Fakültemiz genç bir fakülte ve gayet iyi gidiyor, marka olmaya da başladı” dedi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde, bu sene 24’üncüsü düzenlenen Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Toplantısı’nın açılış programı gerçekleştirildi. Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Türk Diş Hekimliği Birliği Genel Başkanı Tarık İşmen, Diş Hekimliği Eğitimi Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cansu Alpaslan ve Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinin dekanları katıldı.

“Sıradan Değil, Tercih Edilen Fakülte”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, fakültenin eğitim hayatına 8 öğretim üyesi ile başladığını ifade ederek, “2023 yılı itibari ile bu sayı asistanlarla birlikte 141 akademik personele, 67 idari personele, 52 sürekli işçiye, 500’e yakın diş hekimliği, 250’ye yakın diş hekimliğe yardımcı personel ile toplamda 750 öğrenciye ulaştı.  2020 yılında yeni fakülte binamıza taşınmamız ile birlikte rektörlüğümüzün büyük destekleri ile araştırma laboratuvarımız, pandemiye uygun dizayn edilmiş kliniklerimiz, genç eğitim kadromuz ve geleceğin parlak yüzü olan öğrencilerimizle artık sıradan değil, tercih edilen bir fakülte haline geldik” dedi.



Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlar Konseyi’nin en önemli işlevlerinden bir tanesinin fakülteler arası diyaloğu güçlendirmek ve idareciler arasında fikir alışverişinde bulunma imkanı sağlamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tunçdemir, “Ümit ederim ki bu toplantı sonunda mesleğimiz ile alakalı birçok problem çözüm haline gelir ve beklenen gerçekleşir. İnşallah bu ve bundan sonraki toplantılarda çok daha güçlü birlik ve beraberliğimizi sağlarız ve tek ses olarak problemlerimizi ilgili kurumlara iletiriz. Bu anlamda Türkiye’nin dört bir yanından ve Kıbrıs’tan buraya kadar gelip mesleğimizin problemleri ile dertlenip vakit ayıran katılımcılarımıza, desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara ve yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın yoğun katılımla başladığını ifade eden Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise, “6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizi etkileyen deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm hocalarımıza, çalışanlarımıza, vatandaşlarımıza, öğrencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralananlara da şifalar diliyorum. O bölge çok zorlu bir süreç yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Bu konuda herkes gerçekten çok duyarlıydı. Deprem bölgesinde olanları hiçbir zaman unutmadık. Bu konuda da gerekli çalışmaları gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Bugün burada toplanmamıza vesile olan ve bizleri davet eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörüme ve Dekanıma teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki çok verimli, güzel bir toplantı olacak” şeklinde konuştu.



“Diş Hekimliği Fakültemiz Marka Olmaya Başladı”
Dekanlar konseyi toplantılarını çok önemli bulduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Zorlu da, “Fikir alışverişlerinin olması, herkesin çalışmalarını paylaşması ve tatlı rekabetlerin oluşması bakımından çok değerli. Diş Hekimliği Fakültemiz genç bir fakülte, üniversitemiz genç bir üniversite. Üniversitemiz 2010 yılında kurulmuş olmasına rağmen aynı zamanda genç ve tecrübeli. Gelenekleri oturmuş kurumlara sahip bir üniversiteyiz. En son THE Dünya Genç Üniversiteler 2023 Sıralaması’nda Öğretim Kategorisi’nde Türkiye’deki devlet üniversiteleri içerisinde birinci sıraya yerleştik. Genel sıralamada birinci olmak gibi bir hedefimiz var. Bunlar tatlı rekabetler. Diş Hekimliği Fakültemiz de gayet iyi gidiyor, marka olmaya da başladı. Pandemi ve deprem döneminde online eğitim yapmadık. Polis ve asker nasıl savaş riskini göze alıyorsa sağlık çalışanları da pandemi gibi durumlarda risk almalı. Pandemi her zaman olması muhtemel bir durum sağlık çalışanları da bu duruma her zaman hazır olmalı. Dolayısıyla sağlık çalışanları, pandemi döneminde de olsa ne eğitiminden ne de vazifesinden geri kalamaz. Diş Hekimliği Fakültemiz de o dönemde eğitime ara vermeyen tek fakülte oldu diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür ederek toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu.
 
Toplantı, dişhekimliği fakülteleriyle ilgili farklı konu başlıklarında sunumların gerçekleştirilmesi ve fikir alışverişi yapılmasıyla sona erdi.
Paylaş