Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Öğrencilerimizle Buluştu.

02.03.2012

 

İlahiyat Fakültesi Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği ‘İlimden Siyasete’ konulu konferansın konuğu İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyesi ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu idi.

Konferansa,  Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dursun Yağız, Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Sabri Ak ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilere ‘Önce kendinizi tanıyın’ konusunda mesajlar veren ve çocukluğunda etkilendiği bazı olaylardan kendini ailesi sayesinde bulduğundan bahseden Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu; ‘Anne baba duası çok önemlidir gençler, anne ve babanızın duasını alın. Benim buralarda olmamın yegane sebebi annemin ve babamın dualarıdır’ diye söyledi.

Siyasetteki zorluklardan bahseden milletvekili Zorlu; ‘Akademisyen sadece öğretmek üzerine verir. Siyasetçi öyle değildir, hem verir hem de almak için çaba sarf eder. Siyasetçilere bakın; hepsi mücadeleci insanlardır, eğer mücadele etmezlerse fazla dayanamazlar, kaybolur giderler’ dedi.

Konferans, öğrencilerin Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu’ya siyasete atılmasının sebepleri ve akademisyen hayatıyla ilgili sorularını yönelttiği soru –cevap kısmıyla son buldu.

Paylaş