Geçmişten Günümüze Tıp Fakültesi Konferansı

11.03.2014

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu'nda 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliklerinin Açılış Programı düzenlenen bir konferansla gerçekleştirildi. Geçmişten Günümüze Tıp Fakültesi konulu konferansta konuşmacılar, fakültenin kıdemli hocaları Temel Tıp Bilimleri ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neyhan Ergene, Cerrahi Tıp Bilimleri ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Şükrü Özer, Dahili Tıp Bilimleri ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İlhan, Temel Tıp Bilimleri ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Baysal Tıp Fakültesiyle ilgili yaşadıkları hatıralarını anlattılar. Geçmişten günümüze fakültenin kuruluşunda yaşadıkları sıkıntıları, ilim yolunda çektikleri eziyetleri genç kuşaklara aktararak onların şu an içinde bulundukları nimetlerin önemine dikkat çektiler. Genç kuşak akademisyen ve öğrencilere bir ömür çalışmanın önemine vurgu yaparken, tıp ilminin sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bilim adamına ihtiyaç duyduğunu dile getirdiler.

Konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Dekan Yardımcıları, Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in konuşmacılara plaket takdim etmesiyle son buldu.