Konya İçin Şimdi ve Eğitimde İşbirliği Protokolü İmzalandı

20.02.2013

Konya ili ortaokul ve lise öğrenci başarılarının çok yönlü değişkenlerle araştırılması projesi, Konya Valiliği, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEVKA işbirliği ile Dedeman otelde yapılan protokol imza töreni ile gerçekleştirildi.

Protokol imza törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Rektörümüz Prof.Dr. Muzaffer Şeker ve çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.

Projede Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinden Doç.Dr.Ercan Yılmaz ve Prof.Dr.Ali Murat Sünbül yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı.

Proje ile ilgili katılımcılara bilgi veren Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül şunları ifade etti “Konya ilinin tüm köy, kasaba, ilçe ve şehir merkezinde yürütülen proje kapsamında 10211 Ortaokul Öğrencisi (6-7 ve 8. Sınıf), 5602 Lise Öğrencisi toplam 15813 öğrenciye ve 4000 Eğitimciye (Öğretmen, Okul Yöneticisi ve Eğitim Uzmanı) anketler ve ölçekler uygulandı. Tüm bu verilere dayalı olarak, Konya ilindeki öğrencilerin başarı profili çok yönlü olarak ortaya kondu. Araştırma sonuçlarına dayalı olarak, üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Fakülte Dekanımız, üniversiteden akademisyenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, tüm İlçelerin Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla bir çalıştay yapıldı.  Bu çalıştayla araştırma sonuçlarına dayalı eylem planları oluşturuldu. 2013'ün başında Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz başkanlığında, fakültemiz Dekanı Prof. Ali Murat Sünbül ve Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ercan Yılmaz'ın koordinatörlüğünde üniversiteden akademisyenler, İl milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, İlçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla araştırma raporu ve eylem planlarını gözden geçirme toplantısı yapıldı. Şubat 2013 itibariyle projenin çıktıları ve hazırlanan eylem planları tüm il bazında uygulanmaya başlandı.

Törende konuşan Bakan Davutoğlu “Biz eğer geleceğe dönük Türkiye'nin kapasitesini artırmak istiyorsak, bu kapasite artışını sağlayacak en önemli araç eğitimdir. Son 10 yıl içinde yapılan insan kapasitesini maksimum düzeyde kullanarak, milli hedeflere ulaşmaktır.”

Tüm limitlerin, her türlü rezervin sonunun gelebileceğine ama insan kaynağının sonunun gelmeyeceğine dikkati çeken Davutoğlu, insan birikiminin, kapasitesinin herhangi bir şekilde ''mükemmele ulaştım'' diyebileceği bir noktanın olmadığını dile getirdi.

Nabi Avcı ise Konya'da pek çok teşekküre değer iş ve eserle karşılaştığını belirtti.

“Konya İçin Şimdi ve Eğitimde İşbirliği” protokolünün imzalanmasının ardından tören son buldu.

Paylaş