Tıp Fakültesinin Eski Binasındaki Tıbbi Cihazlar Sancak’ta Değerlendirilecek

23.01.2019
Tıp Fakültesi

Sırbistan’ın Sancak bölgesi Novi Pazar Milletvekili Dr. Muammer Bacevac, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bişevac, Novi Pazar Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Meho Mahmutoviç ile beraberlerindeki heyet, Üniversitemiz Tıp Fakültesi (MTF) Dekanı Prof. Dr.  Celalettin Vatansev ve Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar,  Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’yu ziyaret etti.

Ziyarette, Sırbistan’ın Sancak bölgesinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgeden gelen yerel yönetim ve hastane idarecilerinin talepleri doğrultusunda; Tıp Fakültesi eski binasında kullanılmayan tıbbi cihazların, Sancak bölgesindeki bir hastanenin ihtiyaçlarını karşılamak için değerlendirilmesine karar verildi. Görüşmede, gönderilecek bu cihazların Sancak bölgesinde değerlendirilmesi ve ihtiyaç halinde Sancak bölgesindeki hekimlerin deneyim ve tecrübe kazanması için Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından eğitim verilmesi planlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette ayrıca mevcut ilişkilerin, tüm üniversite çapında geliştirilmesi ve dostluk köprüsünün sağlamlaştırılması görüşüldü.

Paylaş