Tıp Bayramı Tıp’ta Kutlandı

14.03.2013

Dünya’da ve ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanan Tıp Bayramı, N.E.Ü. Tıp Fakültesinde de unutulmadı.

Tıp Fakültesi Dekanlığında 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi. Gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimimiz Prof. Dr. Hamdi Arbağ, dekan ve başhekim yardımcıları ile Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri, asistanlar ve öğrenci aileleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Onur Vural gerçekleştirdi. Vural, öğrencilerin bilimsel çalışmalara yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hekimlerin Moral Ve Motivasyonunda Sıkıntı Var

Tüm sağlık hizmetlilerinin Tıp Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, “Ne yazık ki yeterince coşkulu değiliz. Sorunları dile getiriyoruz. Son yıllarda sağlıkta dönüşüm yapılırken ne yazık ki tıp fakülteleri dışarıda kaldı. Biz ne kadar masada yer almak istesek de masada yer alamadık. Sistemde değişiklik oldu, performans geldi. “Amaç iyi hekim yetiştirmek, daha iyi bir eğitim” deniyordu fakat olmadı. Son alınan kararlar bütün direnci, hiyerarşiyi bozdu. Sağlık Bakanı, “Düzelteceğiz” dedi ama tıp fakültelerinde bir düzelme olmadı.

Her yıl tıp öğrencileri artıyor. Bu yıl 190 öğrenci geliyor. Ama bu oranda da imkânlar, bina, öğretim elemanı kadrosu artmıyor. “Hekim açığımız var.  Hekim sayısını artıralım” deniliyor. Tabi artsın ama kalitede artacak mı? Kalite artmadığı zaman istenilen verim alınamıyor. Her ne kadar şartlarımız olumsuz olsa da biz özveri ile üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama hekimlerimizin moral ve motivasyonunda sıkıntı var” şeklinde konuştu.

“Sözün Bittiği Yerdeyiz”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, tıp bayramlarının ağlama zamanlarına, dertlerin konuşulduğu günlere dönüştüğünü söyledi. Prof. Dr. Şeker, “Türkiye’de son yıllarda sağlıkta dönüşüm projesi yapıldı. Hastanın memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar oldu. Bakanla görüştük. Hastanelerde bazı değişimler yapıldı. Ama bu, tıp fakültelerinde yapılmadı.

Bu toplantılar çeşitli komisyonlara iletildi. Şu an da sözün bittiği noktadayız. Artık biz söz istemiyoruz. Artık iyileştirme bekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Afyon’da yapılan YÖK toplantısına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Şeker, “Afyon’da yapılan toplantıda sağlık çalışanlarının maaşlarında düzenleme yapılacağı belirtildi. Tabi emeklileri de kapsayacaktı” diye konuştu.

“Şiddetin Her türlüsünü Kınıyoruz”

Hekimlere yönelik şiddetle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Hekim bir insandır. Hekime yönelik şiddeti kınıyoruz. Ama asıl insana şiddete karşıyız. İnsana yapılan her türlü kötü muameleyi kınıyoruz. Kimden gelirse gelsin şiddet bizi üzmektedir. Bunun sosyal dokuya zarar verdiğini biliyoruz. Toplumumuz barış ve huzur içinde eğitim politikasını benimsemeli” dedi.

Son olarak Prof. Dr. Şeker, “Ben büyük emekler vermiş profesör olmuş, gece gündüz çalışan tüm hekimlerimizin Tıp Bayramını kutluyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektörümüz Muzaffer Şeker’in konuşmasının ardından yeni profesör ve doçent unvanını alanlara cüppeleri giydirildi. Çekilen toplu fotoğrafların ardından program sona erdi.

Paylaş