Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü Öğrencilerimizden Başarı

18.02.2013

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Bölümü, avangart (öncü, yenilikçi) sanatçı-öğretmen adayları çıkarmaya, geçmiş yıllarda olduğu gibi devam etmektedir. Son 10 yıl içerisinde düzenlenen ulusal resim yarışmalarında birçok ödül ve sergileme kazanan öğrencilerimiz, bu geleneği 2012–2013 eğitim-öğretim yılında da sürdürmektedir.

1939 yılında başlayan ve bu yıl 71.’si düzenlenen Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde, juri üyeliğini; Prof. Dr. Güler Akalin, Prof. Dr. Süleyman Aydan Belen, Prof. Devrim Erbil, Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Dr. Tansel Türkdoğan, Prof. Dr. Jale Yilmabaşar, Yunus Tonkuş ve Filinta Önal’ın yaptığı yarışmada, bölümümüz öğrencilerinden Oğuz Kaleli ve Haşim Aslan sergiye katılmaya hak kazanmıştır. Kültür Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu diğer bir yarışma olan 12. Şefik Bursalı Resim Yarışması’nda; Mahmut Özdemir, Fahri Ertürk, Haşim Aslan ve Oğuz Kaleli eserleriyle sergiye katılmaya hak kazanmıştır.  Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı’nın bu yıl 1.’sini düzenlediği resim yarışmasında, Oğuz Kaleli Başarı Ödülü, Muzaffer Ünal, Haşim Aslan ve Esma Kaçmaz sergileme alarak başarı göstermişlerdir.

Ayrıca, Rh+artmagazine dergisi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen “Yılın Genç Ressamı Yarışması’nda” Türkiye genelinde üniversiteden mezun, lisanüstü ya da lisans öğrencisi olan genç ressamlar arasından finale kalan 20 kişiden 8’i üniversitemiz A.K. Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı lisans ve yüksek lisans öğrencisidir. Naciye Kervan, Mehmet Ali Büyükparmaksız, İbrahim Gündem, Esma Kaçmaz, Şahin Demir, Mahmut Özdemir, Oğuz Kaleli ve Haşim Aslan, izleyicilerinde internet üzerinden oy kullanabileceği yarışmada, finale kalarak büyük bir başarı göstermişlerdir. Juri Üyeliğini; Bedri Baykam, Devrim Erbil, Hüsamettin Koçan, Tomur Atagök, Abdülkadir Günyaz, Tevfik İhtiyar ve Necmi Karkın'ın yaptığı yarışmanın oy kullanma işlemi 26 Ocak -23 Şubat 2013 tarihleri arasında devam etmektedir.

Paylaş