Üniversitemiz Tıp Fakültesinde Akademik Gelişim Programı Başladı

05.10.2021
Tıp Fakültesi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından öğrenciler için hazırlanan Öğrenci Akademik Gelişim Programı Tıp Fakültesi Başhekimlik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikle başladı.

Etkinlikte konuşan program danışmanı Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pembe Oltulu, “Amacımız, öğrencilerimizi ve asistanlarımızı meslek hayatlarının en başında akademi ve akademik çalışmalarla tanıştırmak. ‘Bir çalışma nasıl planlanır, konusu nasıl bulunur, nasıl araştırma yapılır, akabinde bunlar makaleye nasıl çevrilir ve daha sonra sunum nasıl yapılır?’ gibi konu başlıklarında öğrencilerimizi bilgilendirmeyi planlıyoruz” dedi.



Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden ve öğrencilere başarılar dileyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, “Öğrencilerimizin bu kadar iştiyaklı olması, özellikle öğretim üyelerimizin bu kadar destek vermesi bizi heyecanlandırdı işin doğrusu. Geleceğe ümitle bakıyoruz, çok mutluyuz. Bize düşen de sizlerin önünü açmak. İnşallah bu tür programlara devam edeceğiz, sizlerin önünüzü açacağız ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içinde olacağız” şeklinde konuştu.  

Birinci sınıftan son sınıfa kadar bütün öğrencilerin katılabildiği seminerlerde akademik becerilerin artırılması ve doğru kullanılması amaçlanıyor. Bu seminerlerle tıp dünyasının ihtiyaç duyduğu akademisyenlerin yetiştirilmesi de hedefler arasında… 

5 haftada 10 oturumla 2 Kasım 2021 tarihine kadar sürecek eğitimler için belirlenen 125 kişilik kontenjanın tamamı doldu. Eğitimin yüzde 80'ine katılacak tüm öğrenciler, katılım sertifikasının da sahibi olacak.
Paylaş