Havacılık Yönetimi Bölümü

Sıkça Sorulan Sorular

►Havacılık Yönetimi nedir?

    Tüm dünyada durdurulamaz bir gelişim gösteren havacılık alanında havayolu, havaalanı, yer hizmetleri, kargo, ikram gibi çeşitli faaliyetleri sunan havacılık işletmelerinde pazarlama, muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite, emniyet bölümlerinin yönetilmesidir.

 

►Havacılık Yönetimi’nin başlıca konuları nelerdir?

    Bölümümüzdeki başlıca konular, İşletmecilik, Stratejik Yönetim, Havayolu Lojistik Yönetimi, Hava Trafik Kontrol Yönetimi, Havacılık Meteorolojisi, Havacılık Emniyet Yönetimi, Havalimanı Elektronik Sistemleri, Havayolu Filo Planlama, Uçuş Harekât ve Performans olmak üzere değişik gruplara ayrılmaktadır.

 

►Havacılık Yönetimi bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir?

  • Özel işletmeler

  • Hava alanları

  • Hava ulaştırma yolcu hizmetleri

  • Kargo hizmetleri

  • Uçuş operasyon planlaması

  • Uçuş pazarlaması

  • Hava alanı planlaması

 

►Havacılık Yönetimi Lisans Programına hangi puan türüyle öğrenci alınmaktadır?

    Havacılık Yönetimi Lisans Programına TM-1 puan türüyle öğrenci alınmaktadır.

 

►Havacılık Yönetimi Lisans Programının eğitim dili nedir?

    Havacılık Yönetimi Programının eğitim dili %30 İngilizcedir.

 

►Havacılık Yönetimi Lisans Programının eğitim süresi kaç yıldır?

    Havacılık Yönetimi Lisans Programının eğitim süresi 1 sene İngilizce hazırlık, 4 sene lisans eğitimi olmak üzere toplamda 5 yıldır.

 

►Havacılık Yönetimi Lisans Programında Yabancı Dil Hazırlık sınıfı var mıdır? Varsa zorunlu mudur?

    Evet, Havacılık Yönetimi Lisans Programında zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı vardır.

 

►Havacılık Yönetimi Programında zorunlu staj uygulaması var mıdır?

    Mezun olabilmek için tüm Havacılık Yönetimi bölümü lisans öğrencilerinin staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak gerekli koşullar sağlandığı takdirde "İsteğe Bağlı Staj" yapabileceklerdir.

 

►Havacılık Yönetimi Bölümü Programına kayıt yaptırmadan önce sağlık raporunu nereden alabilirim?

Bölüme kayıt için gerekli evraklar arasında olan sağlık raporunu tam teşekküllü bir hastaneden Havacılık Yönetimi bölümü için sağlık raporu alacağınızı belirtmeniz gerekli olacaktır.

 

►Neden Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Havacılık Yönetimi okumalıyım?

    Havacılık Yönetimi bölümü Türkiye’de az sayıda üniversitede bulunmaktadır. Üniversitemiz ise bu alanda öncü üniversitelerden biridir. Bölümümüzde derslerimizin çoğu teorik görünse de, alan derslerimiz uygulamalı olarak verilmektedir. Alan derslerimizin çoğu, Konya Havalimanından gelen deneyimli, uzman kişiler tarafından verilmektedir. Gerektiğinde derslerin bir kısmı Konya Havalimanında uygulamalı olarak yürütülmektedir. Ayrıca eğitim dilimizin %30 İngilizce olmasından dolayı, öğrencilerimiz hem yurtiçi hem yurtdışı alanda araştırmalar yaparak, ilerde kariyerlerini şekillendirebilirler.

 

►Havacılık Yöneticiliği mesleğinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

    Ülkelerin küreselleşmesinde büyük rol oynayan havacılık sektörü durdurulamayan bir gelişim göstermektedir. Teknolojinin gelişimi ile beraber havacılık sektörü ileride daha büyük ilerlemeler kaydederek, hayatımızın vazgeçilemeyen bir parçası olacaktır. Sektörün bu denli hızlı gelişimler göstermesi ise bu alanda istihdam ihtiyacını artıracak, birçok iş olanakları sunacaktır. Ülkemizde ise sınırlı sayıda yetişen Havacılık Yönetimi mezunları için büyük bir avantaj olacaktır. Havacılığın küresel bir kavram olmasından ötürü bu bölümden mezun olan öğrenciler hem yurtiçi hem yurtdışı imkânlara sahip olacaktır.

 

►Havacılık Yönetimi eğitiminin bir kısmını yurtdışında alabilir miyim?

    Evet, bölümümüzde yeterli şartları sağlamak kaydıyla, Erasmus Öğrenim Programı ile Avrupa ülkelerinde bulunan anlaşmalı üniversitelere bir dönemlik veya 1 senelik öğrenim için gidilebilir.

 

►Bu bölümde yurt dışında iş bulabilir miyim?

    Evet, havacılık alanı tüm dünyada desteklenen, önemi artan bir sektördür. Bölümümüzde alan derslerinin çoğu İngilizce verilmesinden ötürü, yurtdışında bu alansa iş bulunabilir ve rahatlıkla çalışılabilir.

 

    Her türlü sorularınız için e-posta adresimiz: [email protected]