Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
26.08.2022

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Mezunları Bir Araya Geldi

 

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi tarafından 60. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “4. Geleneksel Mezunlar Buluşması” ile 57 dönem mezunları bir araya geldi.

Açılışı Nezahat Keleşoğlu Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, fakültede emeği olan herkese teşekkür ederek, ahirete irtihal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diledi. Dekan Karapınar, “Fakültemiz köklü geçmişi, altmış yıllık birikimi ve tecrübesiyle bugün ülkemizin önde gelen ilahiyat fakültelerinden biri konumunda olup yüksek din öğretimi ve mesleki din eğitimi sahasında istihdam sağlayan öncü fakülteler arasında yer almaktadır” dedi.



“Birçok Mağduriyetten Sonra Elhamdülillah Bugünlere Geldik”
Tüm mezunlara ‘Hoş geldiniz’ diyerek söze başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise, “Rektör olarak söz alsam da aslında ben de 88 mezunuyum. Birçok arkadaşım şu anda aranızda. Önce heyhat diyeceğim. Bu buluşma, ilahiyatçıların ve imam hatiplerin omzunda olan davanın, 1930’lu, 1940’lı, 1950’li yıllardan günümüze nasıl geldiğinin birçok açıdan müşahhas bir göstergesidir. Evet heyhat, nereden nereye geldik? Sıkıntılarımız, sosyal alanlardaki problemlerimiz, diplomalarımızın kabul edilmeyişi, hanımefendilere, bacılarımıza uygulanan başörtüsünden dolayı zulüm, eğitim hakkının gasp edilmesi, mezun olduktan sonra iş imkanının tanınmaması gibi birçok mağduriyet ve zulümden elhamdülillah bugünlere geldik” diye konuştu.



Fakülte binasının yapımında büyük katkısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, şöyle konuştu: “Şu anda elli bin metrekarelik muhteşem bir bina İlahiyat Fakültesinin hizmetinde. Artık fiziksel anlamda sorunumuz yok. Rabbim bizleri bu samimiyetimizle, ihlasımızla, vefa borcumuzla, duruşumuzla, dava adamı halimizle huzuruna kabul etmeyi nasip eylesin.”

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1983 mezunlarından olduğunu aktaran Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Fen matematik bölümü mezunuyum ama kader bizi ilahiyata götürdü. İlahiyatçılık hem muhterem bir iş hem de şükrü eda edilmesi zor bir iş. Bizim vazifelerimizden biri de İslam dünyasını dağınıklıktan kurtarmak, tevhidi sağlamak ve yeryüzüne tekrar Müslümanların, salih kimselerin, bizim değerlerimizin, bizim inancımızın, peygamberimizin sünneti seniyyesinin, Kuranı Kerim'in ahkamının varis olmasını temin etme yolunda gayret sarf etmektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra 1966 mezunu olan Ahmet Akçay ve fakültenin emekli öğretim üyelerinden Durmuş Sert birer selamlama konuşması yaptı.

Açılış programının ardından mezunlar, dersliklere geçerek hasbihal etme imkanı buldu. Cuma namazından sonra geleneksel Konya pilavının dağıtımıyla etkinlik sona erdi.