Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
10.09.2022

Öğrencilerimiz Ürdün'den Döndü

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Arapça hazırlık sınıfında başarılı olan öğrencilerimiz, Ürdün’ün başkenti Amman’da yer alan Ewan Enstitüsü’nde 6 hafta süren eğitimlerini tamamlayarak 31 Ağustos Çarşamba günü yurda döndüler.
Fakültemizin Konya İl Müftülüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi Vakfı'nın katkılarıyla düzenlediği program kapsamında Arş. Gör. Furkan Yağcı rehberliğinde Ürdün’e giden öğrencilerimiz, uzman hocalar tarafından verilen derslerle Arapça konuşma becerilerini geliştirdiler.
 Bu eğitim sürecinde öğrencilerimiz Amman Kalesi, Roma Amfi Tiyatrosu, Petra Antik Kenti, Ceraş Antik Kenti, Vâdî Ram, Akabe, Aclûn Kalesi, el-Bahru’l-Meyyit gibi Ürdün’ün önde gelen tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Salt Türk Şehitliği, Hicaz Demiryolu İstasyonu gibi tarihimiz açısından önemli mekanları da ziyaret ettiler.
21 Ağustos – 23 Ağustos tarihleri arasında Kudüs’ü de ziyaret eden öğrencilerimiz bu program çerçevesinde Arap kültürünü ve tarihini yakından tanıma fırsatı yakalamış oldular.
Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.