Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
02.09.2024

Öğrencilerimiz Ürdün’den Döndü

2023-2024 eğitim-öğretim yılında fakültemizin Arapça Hazırlık Sınıfı’nda başarılı olan öğrencilerimiz, Öğr. Gör. Sabriye Mohammadi'nin rehberliğinde Ürdün’ün başkenti Amman’daki Ewan Enstitüsü’nde 40 gün süren eğitimlerini tamamlayarak 28 Ağustos Çarşamba günü yurda döndüler.

Program süresince, uzman eğitmenlerin verdiği derslerle Arapça konuşma becerilerini geliştirdiler. Ayrıca öğrencilerimiz, Amman Kalesi, Roma Amfi Tiyatrosu, Petra Antik Kenti, Ceraş Antik Kenti, Vâdî Ram, Akabe, Aclûn Kalesi ve el-Bahru’l-Meyyit gibi Ürdün’ün önde gelen tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler. Bunun yanı sıra, Salt Türk Şehitliği ve Hicaz Demiryolu İstasyonu gibi tarihimiz açısından önemli mekanları da görme fırsatı buldular.