Sürekli Eğitim UAM (KONSEM)
24.08.2021

KONSEM’den Alınan Sertifikalar Artık e-Devlet Kapısı Uygulamasında

 

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONSEM) tarafından düzenlenen sertifika ve katılım belgelerine e-Devlet Kapısı üzerinden ulaşılabilecek.

KONSEM tarafından düzenlenen programlardan alınan belgelerin belge güvenliği ve belgeye kolay ulaşımının sağlanması adına e-Devlet Kapısı üzerinden erişiminin sağlanması için yapılan başvuru kabul edildi. Bu kapsamda, e-Devlet Kapısı üzerinden Üniversitemizin sunmuş olduğu hizmetler içerisinden “Sertifika Sorgulama” ve “Sertifika Doğrulama” panelleri kullanılarak KONSEM’den alınan belgelerin sorgulama ve doğrulamaları güvenli ve kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KONSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nuri Salur, “KONSEM olarak Üniversitemizin mevcut ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programları dışında kamu ve özel sektördeki gerçek ve tüzel kişilere ihtiyaç duydukları alanlarda bir devlet üniversitesi güvencesiyle kişisel gelişim eğitimlerinden sınavlara hazırlık kurslarına, nitelikli sertifika eğitimlerinden çeşitli kurumlara yönelik hizmet içi eğitim ve sınavlara kadar pek çok farklı alanda programlar düzenlemekteyiz. Pandemi süreciyle birlikte bu programların birçoğunun uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilmesi de sağlanmıştır.” dedi.

Güvenli bir şekilde belgeye ulaşımı kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Salur, “Dijital dönüşümle birlikte bilgiye ulaşımın kolaylaştığı bir devirde belgeye ulaşımın da kolaylaşması ama bu kolaylığın da bir güvenlik endişesi ortaya çıkarmadan güvenilir bir şekilde sağlanması, KONSEM üzerinden düzenlediğimiz programlardan verilen sertifika ve katılım belgelerinin e-Devlet Kapısı’na taşınması konusunu gündeme getirmiştir. Bu kapsamda, KONSEM’in girişimleri ve Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığının çalışmaları ile e-Devlet sistemine entegre olmuş olduk. Bu doğrultuda KONSEM tarafından düzenlenen sertifika ve katılım belgelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama ve doğrulama yapılabilmesi hizmetini sunmaya başladık. Süreçte desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz yönetimine ve başta Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız personeli olmak üzere emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor, yeni hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.