Tıp Fakültesi
14.12.2021

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde "6. İstanbul Üroloji Günleri" Gerçekleştirildi


İlk defa İstanbul dışında düzenlenen "İstanbul Üroloji Günleri"nin altıncısı Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Güven, " İstanbul Üroloji Günleri 12 yıldır İstanbul'da gerçekleşiyordu. İlk kez İstanbul dışında Konya'da gerçekleşiyor. Toplantının güçlü bir içeriği var. Uluslararası kuruluşlarla iş birliği içindeyiz. Yine uluslararası kadın ürologlar da dahil oldu. Bu toplantı ülkemizin kadın ürologlarına atfedildi" dedi.
 
 
Etkinliğe ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Güven, programın amaçlarından birinin kadın ürologlara ve başarılarına dikkati çekmek olduğunu belirtti. Güven, salgın nedeniyle fiziksel katılımı 150 kişiyle sınırlandırdıklarını, çevrimiçi katılımla binden fazla üroloğu bir araya gelmesini beklediklerini ifade etti.
 
Toplantının 2 gün süreceğini anlatan Güven, şöyle devam etti: "İlk gün bilimsel konferanslar, indeks vakalar üzerinden son teknoloji ve yeni tedavi modelleri tartışılacak. İkinci gün canlı cerrahilerimiz var. Tıp Fakültesi'nde hocalarımız tarafından 3 canlı cerrahi operasyonlarımız gerçekleştirilecek. Bir canlı ameliyat da Çin'den naklen verilecek. Bu ameliyatı Prof. Zeng gerçekleştirecek. Canlı cerrahilerimiz arasında çeşitli, orijinal taş vakaları var. Bu toplantının genç ürologlar ve asistanların ufkunu açacağını düşünüyorum. Umarım başarılı olur, hedeflerimize ulaşırız."



Programda Kadınlar Ön Planda
Üroloji Uzmanı Dr. Aslı Öcal ise, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında kadın haklarını en erken elde etmiş ülkelerden biri olduğu halde kadın üroloji uzmanı sayısı yıllarca az kaldığını söyledi. Öcal, 2000'li yıllardan sonra sayının artmaya başladığını belirterek, "Türk Üroloji Derneği'nin katkılarıyla her oturumda bir kadın üroloji uzmanı ya da asistanının konuşma yapması şeklinde düzenlendi. Aynı zamanda yurt dışı konuşmacılarımızda da kadınlara öncelik verildi. Program çok zengin içerikli. Toplantı böbrek, idrar yolları taşları üzerine gerçekleştirilen bir toplantı. Biz de bu konuda çeşitli alanlarda kadın üroloji uzmanları olarak sunum yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.