Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
25.04.2022

Üniversitemizde 'Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim Etkinlikleri Sempozyumu' Düzenlendi

 

Üniversitemiz Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği iş birliğinde, KTO Karatay Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümlerinin destekleri ile ‘Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim Etkinlikleri Sempozyumu’ düzenlendi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa fizyoterapistler, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Hasan Hüseyin Tekin ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Altuntaş Yılmaz’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Altuntaş Yılmaz konuşmasında, Konya’daki 3 büyük üniversitenin yer aldığı bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Konya’da fizyoterapi alanındaki güncel bilgilerin paylaşılması için benzer programların artarak yapılması gerektiğine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz, bu tür eğitimlerin öğrencilere büyük motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.



Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, davetli akademisyenlerin sunumlarıyla devam etti.

Doç. Dr. Eda Albayrak, “Erasmus Hareketliliği” konu başlığında yurt dışında eğitim, staj ve prosedürler konusunda bilgilendirme yaptı.

Fizyoterapistlik mesleğinde bu sene 30. yılını kutlayacak olan Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akkoyun Sert ise,  “Fizyoterapide Girişimcilik ve Yeni İstihdam Alanları” konusunda deneyim ve bilgilerini paylaştı.

Tele Pulmoner Rehabilitasyon’un günümüzdeki önemi ve uygulanabilirliği konusunda deneyim ve tecrübelerini paylaşan Dr. Öğr Üyesi İsmail Özsoy, karantina sürecindeki hastalarda solunum ve öksürme eğitimleri ile hastaların yaşam kalitelerinin önemli düzeyde desteklendiğini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Altuntaş Yılmaz, “Özel Gereksinime İhtiyacı Olan Çocuklarda Yutma Bozukluğuna Yaklaşım” konusunda bilgi ve tecrübelerini aktararak, özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarda çiğneme, yutma ve beslenme problemlerinin yaygın olarak görüldüğünü ve rehabilitasyonda hedefin, yutma-solunum-emme döngüsünde güvenliği sağlamak olduğunu belirtti.