Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
07.02.2023

Üniversitemizden Deprem Bölgesindeki Vatandaşlara Destek

 

Üniversitemizce merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Malatya illerinde yoğun bir şekilde hissedilen deprem nedeniyle, depremden etkilenen illerin nüfusuna kayıtlı öğrencilerimize, idari ve akademik personelimize destek olunurken deprem bölgesi için yapılan yardım faaliyetleri de devam ediyor.

Üniversitemizin Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla yürüttüğü destek faaliyetleri ve aldığı kararlar ile ilgili açıklamalar yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Hepimize büyük geçmiş olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah yardımcımız olsun” dedi.



Deprem felaketinin yaşanmasının hemen ardından kan bağışı için tüm öğrenci, idari ve akademik personelimize SMS gönderildiğini kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Hemen bir kriz merkezi kurarak, deprem bölgesindeki 10 şehirde ikamet eden öğrencilerimizle hızlı bir şekilde iletişime geçtik. Dekanlarımız öğrencilerimizle tek tek görüşüp durumlarıyla ilgili bilgi almaya başladılar, halen iletişimi sürdürüyoruz. AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz, arama kurtarma faaliyetlerine üniversite olarak katılma talebimizi ilettik, öğrenci topluluklarından, gönüllülerden oluşan ekipler kurduk ve AFAD koordinasyonunda deprem bölgesindeki saha çalışmalarına destek vermek için ekiplerimiz Hatay’a gitti. Aynı şekilde gönüllü doktorlarımız ve sağlık personellerimiz de hazır kıta bekliyorlar, ilgili afet koordinasyon merkezinden talep edildikleri anda onlar da yola çıkacaklar. Depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla Üniversitemiz ve Kızılay iş birliğinde, Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi otoparkında öncelikli olarak ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri toplanarak bölgeye gönderildi. Üniversitemiz personellerinden bir ekip oluşturularak Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine teknik personel desteği sağlandı. Üniversitemiz Geliştirme Vakfı “NEVA” tarafından, deprem felaketinden olumsuz etkilenen öğrencilerimiz ve aileleri için nakdi yardım kampanyası başlatıldı. Nakdi yardımda bulunmak isteyenler, açıklama kısmına ‘DEPREM’ yazarak, ‘TR83 0021 0000 0005 5326 0000 03’ İBAN numaralı deprem hesabına bağışta bulunabilirler” şeklinde konuştu.



Öğrenci ve personellerimizin yoğun bir şekilde bölgeye gitme talebi olduğunu ifade eden Rektör Zorlu, “Öğrenci ve personellerimizden gelen talepleri koordine etmek üzere ‘NEÜ Afet Destek Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. Deprem bölgesinde arama-kurtarma, lojistik, tercümanlık, sağlık vb. alanlarda gönüllü olarak görev almak isteyen öğrenci, akademik ve idari tüm NEÜ’lüler, NEÜ Afet Destek Koordinasyon Merkezine ulaşabilirler. Ayrıca bu merkez bünyesinde öğrencilerimize psikolojik destek sağlamak üzere Psikolojik Destek Merkezi kurduk ve bu merkezde afet bölgesinde yaşayan öğrencilerimize maddi manevi destekler sağlanıyor, depremle ilgili öğrencilerimizin sorunlarına çözümler üretiliyor” diye konuştu.



Afet bölgesinde yaşanan gelişmeleri anbean takip ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “İmkanlar ölçüsünde maddi manevi öğrencilerimizin, personelimizin ve vatandaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Her zaman olduğu gibi insanımız, yardım kuruluşlarımız, devletimiz seferber olmuş durumda. Bir taraftan üzücü haberler alırken, bir taraftan da saatler geçmesine rağmen enkazlardan sağ çıkarılan vatandaşlarımızın haberleriyle umutlu bekleyişimizi sürdürüyoruz. Canla başla mücadele eden kurtarma ekiplerimize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Bağışlayan ve esirgeyen Rabbime sonsuz şükürler olsun. Depremden etkilenen öğrencilerimize, personelimize, tüm vatandaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun temennilerimi iletiyor, Rabbimden enkaz altındaki vatandaşlarımızın da salimen kurtulmalarını niyaz ediyor, bir daha böylesi felaketlerin yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.