Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
06.12.2023

Yetimlere Oyun, Yarışma ve Şarkılarla Sağlıklı Beslenmeyi Anlattılar


Yetimhanede kalan çocuklara vücut dili ile sağlıklı beslenme eğitimi veren Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım, gerçekleştirdikleri destek ve eğitimi gelecek yıllarda da sürdürmeyi planladıklarını ifade etti.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım ve öğrencileri, Suriyeli yetim çocukların eğitim aldığı anaokulunda öğrencilere vücut dili ile sağlıklı beslenme eğitimi verdi. Etkinlikte, çocukların yaşı küçük olduğu ve Türkçeyi bilmedikleri için oyun, şarkı ve yarışmayla sağlıklı beslenmeyi anlattılar.

Amaçlarının çocuklara erken yaşlarda sağlıklı beslenmeyi öğretmek olduğunu aktaran Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım, “Çocuklara bu yaşlarda verdiğimiz eğitimlerle ‘Sağlıklı Bir Vücut İçin Sağlıklı Besin Seçin’ diyerek doğru besinleri seçmesini, zararlı diyebileceğimiz besinlerin neler olduğunu, bunları azaltmayı, mümkün mertebe güneşli açık alanda oyun oynamayı, spor yapmayı, günlük sebze meyve tüketmeyi önermekteyiz. Çocukların yaşı küçük olduğu ve Türkçeyi bilmedikleri için hem vücut dilini kullanarak hem anlık çeviriler, oyun, yarışma ve şarkı ile sağlıklı beslenmeyi anlattık. Güzel bir etkinlik oldu. Çocuklar için hazırladığımız küçük hediyeleri ablaları ve abileri sıcak bir bağ kurarak vermiş oldu” dedi.

Yetimlere Karşı Sorumluluğumuzun Farkındayız
Yetimlere karşı sorumluluklarının farkında olduklarını aktaran Elif Yıldırım, “Yetim yüreklere karşı sorumluluklarımız olduğunu bildiğimiz için Suriyeli bir öğrencimizin önerisi üzerine yetimhanede eğitim vermeye karar verdik. Bizi bu yetimhaneye iten şey bizim inancımızdı. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet-i kerime var ki bize ilham veriyor. Bu ayet-i kerimelerde yetim çocuklarımızla ilgili sevgi, şefkat ve merhamet gibi hatırlatmalar bulunuyor. Efendimiz (sav) bir yetimin başını okşamanın ibadet olduğunu ifade ediyor. Öğrencilerimiz sınıf dışında farklı bir deneyim kazandı. Hepsi çok duygulandıklarını ifade etti. Oradaki çocuklar elleriyle kalp işareti yaparak sevgilerini gösterdiler. Yaptığımız bu psikososyal destek ve eğitimi gelecek yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.