Deneysel Tıp UAM (KONÜDAM)
15.03.2022

KONÜDAM’da Deney Hayvanları Eğitim Programı Tamamlandı


Üniversitemiz KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 15’incisini düzenlediği, Deney Hayvanları Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Kursu, Konya, Ankara, Kayseri, Niğde, Isparta, Karaman ve Afyonkarahisar’dan 2 profesör, 6 doktor öğretim üyesi, 2 uzman doktor, 1 öğretim görevlisi, 32 araştırma görevlisi ve 6 lisansüstü öğrenci olmak üzere toplam 49 kursiyer başarıyla tamamladı.



Kursiyerler sertifikalarını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, KONÜDAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz, KONÜDAM Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Bilsev İnce ve Doç. Dr. Mehmet Giray Sönmez’in katıldığı törenle teslim aldı.

KONÜDAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz konuyla ilgili değerlendirmesinde, eğitimlerin kursiyerler açısından çok verimli geçtiğini ifade ederek eğitimlerin yıl içinde devam edeceğini söyledi.

KONÜDAM olarak sadece kurslarla değil, deneysel araştırmalar konusunda da araştırmacılara ciddi destekler sağlandığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, ülke genelinde invivo çalışmalar konusunda bilinir bir merkez olma gayreti içinde olduklarının altını çizdi.