Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü
08.03.2022

Üniversitemiz ve Pakistan Allama İqbal Açık Üniversitesi Yetkilileri İstişare Toplantısı Gerçekleştirdi

Üniversitemiz ve Pakistan’da bulunan Allama İqbal Açık Üniversitesi yetkililerinin bir araya geldiği ikili iş birliği konularını kapsayan toplantıda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Toplantıya Pakistan heyetinden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasir Mahmood, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Syed Hassan Raza ve çeşitli fakültelerden bölüm başkanları katıldı. Heyet, kurumları hakkında bilgi vererek, Üniversitemiz ile akademik çalışmalar yürütmek istediklerini ifade etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak başkanlığında, Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü’nden Prof. Dr. Branislav Radeljic ve Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Akın tarafından Pakistanlı heyete, Üniversitemizin akademik faaliyetleri ve uluslararasılaşma politikaları anlatıldı.

Toplantıda, iki üniversitenin ortak kongre ve eğitim programları, uzaktan eğitim modüllerinin oluşturulması, personel ve öğrenci değişimi gibi hususlarda ortak çalışma alanları belirlenerek değerlendirmeye alındı.