YÖS Hakkında Önemli Duyuru

16.06.2020

NEUYÖS 2020’ye girecek değerli uluslararası öğrencilerimiz,

Küresel KOVID-19 salgını karşısında ülkemizde ve diğer birçok ülkede kontrollü normal hayata geçiş süreci yaşanmaktadır. Bu kapsamda 27-28 Haziran 2020 tarihinde ÖSYM tarafından ülke çapında Yükseköğretim Kurumlarına Giriş Sınavı (YKS) gerçekleştirilecek olup buna ek olarak farklı kurumların sınavları da salgına karşı alınacak tedbirlerle birlikte gerçekleştirilmeye devam edecektir. Tıpkı diğer sınavlar gibi NEUYÖS 2020 de olağanüstü bir durum ortaya çıkmadıkça 02.07.2020 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak sağlıklarını önemsediğimiz aday öğrencilerimizin ve sınav görevlilerimizin bu salgından etkilenmemesi adına birtakım ciddi önlemler alacağımızı da belirtmek isteriz. Sınava girecek her bir adayımızın bu tedbirlere riayet etmesi durumunda enfekte olma riski ortadan kalkacaktır.

 

  1. Bina girişinde elektronik ateş ölçer ile adayların ateş durumları ölçülecek ve ateşi 38 derecenin üzerinde çıkan adaylar sınav salonuna alınmayacakladır.
  2. Sınavın yürütüleceği salonlar sınav sabahı bina görevlileri tarafından dezenfekte edilecektir.
  3. Sınav evrakları dezenfekte bir ortamda taşınarak adaylara ulaştırılacaktır.
  4. Adayların oturma düzeni, en az iki metrelik fiziki mesafe kuralına göre oluşturulacaktır.
  5. Adaylar sınav binasına girmeden önce tıbbi maskelerini takmak ve sınav binasından çıkana kadar maskelerini çıkarmamakla sorumludur. Maske, adayın ağzını ve burnunu aynı anda kapatacak şekilde takılmalıdır.
  6. Kimlik kontrolü sonrasında sınav binasına giriş yapacak adaylar, sınav salonlarına geçmeden önce bina sorumlularının kendilerine sağlayacağı koruyucu dezenfektanla ellerini dezenfekte edecektir.
  7. Adaylar, sınav esnasında ve sınav sonrasında sınav görevlileri ve diğer adaylarla bir buçuk metrelik fiziki mesafeyi korumakla sorumludur.

 

Bu tedbirlere uymayan ya da görevlilerin bu konudaki uyarılarını dikkate almayan adaylar sınav salonlarına alınmayacak ya da sınavlarını tamamlaması beklenmeden sınav salonlarından çıkarılacaktır.

Hepinize sağlıklı günler dileriz.