Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi (TUDVA) Online Dersleri Başlıyor

16.11.2023

Türk dünyasındaki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin bir araya gelmesiyle oluşturulan ve Üniversitemizin paydaş olarak yer aldığı Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi’nin (TUDVA) online dersleri başlıyor. Üniversitemiz tarafından yapılan açıklamada, derslere katılmak isteyen öğrencilerin www.tudva.org sitesinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerektiği ifade edildi.


Üniversitemizin paydaş olarak yer aldığı Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi kapsamında yürütülen online dersler başlıyor. Projenin sonunda başarılı öğrenciler, Azerbaycan’da gerçekleştirilecek olan bilim kampına davet edilecek. 


Türk Dünyası Ulu Önder Hizmet Belgesi verilecek
Bilim kampına katılmak için gerekli olan şartları sağlayan ve bilim kampına katılma başvurusu yapan öğrenciler arasında yapılacak puan sırlamasına göre, Karabağ’da Ulu Önder Bilim Kampı’na davetler gerçekleştirilecek. Bilim kampına katılım hakkı elde etmiş ve katılım başvurusu yapmış tüm öğrencilere ‘Proje Katılım Belgesi’  ve ‘Türk Dünyası Ulu Önder Hizmet Belgesi’ verilecek. Projeye kayıtlarını yaptıran ve derslere devamlılık sağlayan tüm öğrencilere de ‘Proje Katılım Belgesi’ verilecek.


Öğrencilerin belirlenmesinde dikkate alınacak ölçütler 
Bilim kampına davet edilecek öğrencilerin belirlenmesinde dikkate alınacak ölçütler ise şu şekilde: "Dönem içerisindeki online derslere en az yüzde 70 oranında katılmak. Türk dünyası söyleşilerinin en az yüzde 80’ine katılmak. Sosyal medyada TUDVA ile ilgili en az 10 paylaşım yaptığını belgelemek. Dijital içerik atölyesine katılmak. Projenin dönem teması ile ilgili dijital içerik üretmek. Bilim kampı başvurusu yapmak."