Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü

Hakkımızda

Engelli Öğrenci Birimimiz, öğrenci işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı başkanlığında YÖK’ün mevzuatı gereğince 12.04.2012’de yönetmeliği oluşturulmuş, 08.07.2012 tarihinde Senatoda görüşülerek Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığına bağlı olarak kurulmasına karar verilmiştir. 01.01.2013 tarihinde YÖK’ün mevzuat değişikliği yapmasıyla da 08.07.2013’te Engelli Birimimiz, Öğrenci İşlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı’na bağlanmıştır. Engelli öğrencilerimizin eğitim, öğretim, sosyal, akademik, toplumsal ve diğer alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere üniversitemiz bünyesinde Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi B Blok zemin katta yer temin edilerek çalışmalarını sürdürmüştür.

Engelli Öğrenci Birimimizin yönetimi; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından sorumlu Rektör Yardımcısı, Birim Koordinatörü, Birim personeli, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Yapı İşleri Daire Başkanlığı, İdari Mali İşler Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığı, Kütüphane Daire Başkanlığı,  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Tıp Fakültesinden bir temsilci, Mimarlık Fakültesinden bir temsilci, Mühendislik Fakültesinden bir temsilci, PDR Bölümü ve Özel Eğitim Bölümü’nden birer temsilciden oluşmaktadır.

Birimimizin Mekân Tanıtımı
Engelli Öğrenci Birimimiz, personellerin çalışma alanını oluşturan giriş bölümü ile öğrencilere çalışma ve toplantı imkânı sunan ikinci bir bölümden oluşmaktadır.

Giriş
  • 3 adet bilgisayar
  • 3 adet çalışma masası,
  • Çay ve kahve için elektrikli semaver
  • Misafir sandalyeleri
  • 1 adet de yazıcı

Çalışma Salonu
  • Ses stüdyosu
  • Kütüphane
  • Braille alfabesi yazıcısı
  • Az gören bireyler için %70’e kadar büyüyen Topas adında 6 adet cihaz
  • Görme engelliler için kabartma daktilo
  • Görme ve ortopedik engelli öğrencilerimizin kullanabileceği şekilde konumlandırılmış ekran okuma programı yüklü olan 3 adet bilgisayar
  • Spiralli ciltleme makinamız,
  • Kitap ve kâğıt kesme makinesi (giyotin)
  • Az görenlerimiz için 2 adet portatif ekran okuma cihazı
  • 3 adet bilgisayar çalışma masası
  • A4 formatında 1 adet kitap tarama cihazı
  • Görme engelli öğrencilerimizin kitabını taramak ve diğer engelli öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda fotokopilerini çekebileceğimiz 2 adet fotokopi makinası
  • 2 adet çalışma masası
  • 1 adet tekerlekli sandalye

Bu bölümleriyle Engelli Birimimizde, üniversitemizde okuyan engelli öğrencilerimiz ve gönüllü öğrencilerimiz rahatlıkla eğitim faaliyetlerini yapabilmektedir. Kitap seslendirmek, kitap taramak, engelli öğrencilerimizin eğitim öğretimi sürecinde vize ve finallere çalışmasında uygun ortam oluşturmak, eksik kaldığı konularda destek olmak, E-KPSS gibi sınavlarda destek çalışmaları yapmak, akademik, sosyal, eğitim ve öğretim ve diğer alanlarda çalışmalar yaparak üniversitemizde okuyan engelli öğrencilerimiz ve üniversitemizde çalışan akademik, idari ve sözleşmeli personelimize destek olunmaktadır. Bunun yanı sıra birimimize gelen her öğrenci ve misafirimize 08-17 saatleri arası çay ve kahve ikram edilerek sıcak ve samimi bir ortamda hizmet vermektedir.