Ereğli Eğitim Fakültesi
13.10.2022

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasındayız!

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede Fakültemizin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak yer bulmuştur.

Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki farklı kategorinin yer aldığı listede nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

2021 yılına ait yayın verilerinin değerlendirildiği listede “Yıllık Etki” kategorisinde Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalından Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak Eğitim alanında dünyada en etkili bilim insanları arasında 778. sırada yer almıştır.

Hocamızı üstün gayret ve başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.