Ereğli Eğitim Fakültesi
22.11.2022

Eğitimde Teknolojinin Kullanılmasında Yeni Yaklaşımlar Semineri

Portekiz Guarda Üniversitesi (Polytechnic Institute of Guarda) matematik eğitimi alanında Prof. Dr. Pedro Tadeu ve bilgisiyar ve öğretim teknolojileri alanında Prof.Dr. Carlos Brigas erasmus projesiyle fakültemize gelerek “Eğitimde teknolojinin kullanılmasında yeni yaklaşımlar” ile ilgili seminer verdiler. Başarıyı sağlamak için günümüz öğrencilerinin, teknolojiyi doğru kullanmaları, araştırma ve seçme gibi öğrenme süreçleri için gerekli olan görevleri yerine getirmeleri için onlara teknolojik becerilerin kazandırılması gerektiğinden bahsedildi. (Canva, Piktochart,Kahoot, Socrative, Poll Everywhere ve Google Classroom gibi). Öğrencilere eğitim süreçlerinde temel becerileri geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim ortamlarında kullanılabilecek teknoloji araçlarının, aynı zamanda bu araçların öğretmenlerin günlük etkinliklerde bu hedeflere ulaşmalarına nasıl yardımcı olabileceğini göstermenin önemli olduğundan bahsedildi.