Fakültemizde Koyun ve Keçi Sütçülüğü Masaya Yatırıldı
Fakültemiz tarafından düzenlenen ‘Koyun ve Keçi Sütçülüğü Çalıştayı’ online olarak gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Önder Türkmen’in yaptığı çalıştayın açılış programında konuşan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan toplantının hayırlı olmasını temenni ederek, Ereğli ilçesinin hayvancılık potansiyelini ileriye taşıyacak çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nihat Akın konuşmasında, koyun sütünden üretilen ürünler ve özellikleri konusunda önemli bilgiler aktardı. Keçi sütünden üretilen ürünler ve özellikleri konusunda Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Birsen Bulut Solak, keçi sütünün inek sütüne alerjisi olanlar için önemli bir alternatif olduğunu belirtti. Ayrıca, keçi sütünden elde edilen oldukça fazla peynir çeşidi olduğunu ifade etti.
Koyun ve keçi sütünün insan beslenmesindeki yeri ve önemi konusunda, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Aktaş, dünyada ve ülkemizdeki koyun ve keçi varlığı ile ilgili rakamlar paylaşarak, koyun ve keçi sütünden elde edilen ürünler ile ilgili beslenme alışkanlıklarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Çalıştay, soru, öneri ve değerlendirmelerle sona erdi.