Binlerce Konyalı Sağlıklı Yaşam İçin Spor Yaptı

02.11.2012

 

Üniversitemiz ile Konya Büyükşehir Belediyesi, “Sağlıklı Yaşam İçin Spor” isimli anlamlı bir etkinliği hayata geçirdi.

Her koşulda ve her ortamda spor yapmayı, dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlıklı yaşam için alışkanlık haline getirmeyi amaçlayan projede, haftanın 4 günü antrenörler nezaretinde yürüyen, koşan ve aletli spor yapan Konyalılar, ayrıca sağlık taramasından da geçti. Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP)’ nün destek verdiği projede katılımcılara Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kollesterol, Trigliserid, LDL, HDL, AKŞ, HbA1C, CRP, Sedimentasyon ve EKG tetkikleri yapıldı.

Sağlıklı beslenme ve doğru fiziksel aktivite konusunda da bilgilendirilen katılımcılar, 4 ay süren “Sağlıklı Yaşam İçin Spor” etkinliğinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün “Koşabiliyorsan Koş” projesine de dahil olarak haftanın her günü spor yaptıklarını dile getiren katılımcılar şunları söyledi; “Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenme ve spor şart, fırsat buldukça herkes spor yapmalı. Bizlere bu bilinci kazandıran proje aynı zamanda, arkadaşlığı, dostluğu ve kardeşliği pekiştiren bir faaliyet oldu. Arkadaşlarla spor yaparken sanki çocuklar gibiyiz. Antreman saati dışında da birlikte oluyor, değişik kültürel ve sosyal aktivitelere birlikte katılıyoruz. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için herkesi spor yapmaya davet ediyoruz.”

Obezite ile mücadele, spor kültürünün yaygınlaştırılması, halka sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği proje, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Melikşah Parkı, Nene Hatun Parkı ve Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda yapıldı. Projeye 4 ayda yaklaşık 10 bin Konyalı katıldı.

Paylaş