Filistin’de Yaşananlara Sanatla Dikkat Çektiler

07.06.2024
Meram Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Bölümü ile Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu tarafından İsrail'in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek ve Filistinlilere destek olmak amacıyla “Filistin Sanatsal Haykırış Sergisi” gerçekleştirildi.

Konya Zafer Meydanı Gedavet Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen sergiye öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Etkinlikte katılımcılar, yaptıkları açıklamalarla İsrail’e tepki göstererek Filistinlilerin yanlarında olduklarını belirtti.

“Her Bir Tasarım Zulmü Gözler Önüne Seriyor”
Filistin halkının yaşadığı acıların unutturulmaması gerektiğine vurgu yapan Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Turan Akdağ, “Bu sergi, sadece bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda insanlığın vicdanına yapılan bir çağrıdır. Öğrencilerimizin büyük bir emekle hazırladığı bu afişler, birer sanatsal haykırıştır. Her bir tasarım, Filistin'deki kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları, mücadeleleri ve umutlarını yansıtıyor. Bu sergideki her afiş, Filistin halkının sesini duyurmak, onların yaşadığı haksızlıkları ve zulmü gözler önüne seriyor. Öğrencilerimizin bu yaratıcı ve etkileyici çalışmalarını hayranlıkla izliyor, onların cesaretini ve duyarlılığını takdir ediyorum. Filistin halkının yaşadığı acıları unutmayalım ve onların sesine kulak verelim. Bu afişler aracılığıyla, Filistin'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onların mücadelesine destek verdiğimizi bir kez daha haykıralım. Filistin halkının, Gazzelilerin yanında olduğumuzu ifade ediyor, her bir afiş için kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“Filistin Halkının Yanında Durmaya Devam Edeceğiz”
Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu Başkanı Sare Nur Durna ise, Filistin halkının yıllarca işgalcilerin baskı ve müdahaleleriyle mücadele ettiklerini kaydederek, “Filistin direnişine ve halkının kararlılığına dikkat çekmek için bir araya geldik. Filistin, yıllardır işgal altında yaşayan bir toprak parçası değil, aynı zamanda umudu ve direnişi temsil eden bir semboldür. Filistin halkı, yıllardır adaletsizlikle, zorbalıkla ve işgalci güçlerin baskısıyla mücadele ediyor. Ancak, bu mücadele asla yılmadan ve asla pes etmeden devam ediyor. Filistin direnişi, sadece bir toprak parçasının kurtarılması için değil, aynı zamanda insanlık onurunun ve özgürlüğünün savunulması için de bir mücadeledir. Bu direniş, sadece Filistin halkının değil, tüm adalet ve özgürlük arayanların yanında olan bir mücadeledir. Bizler, Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz ve onların haklı mücadelesini desteklemek için elimizden geleni yapacağız. Bugün burada, bu sergide Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Bölümü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ADEM Topluluğu olarak Filistin direnişinin yanında olduğumuzu ve onların haklı taleplerini desteklediğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Adalet ve barış için Filistin'e özgürlük” şeklinde konuştu.