Konya Sanat Etkinlikleri Kapsamında “Benden İzler” Sergisi Açıldı

09.11.2018
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Türe’nin “Benden İzler” başlıklı resim sergisinin açılışı MEDAŞ Sanat Galerisinde yapıldı.

Konya Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergiye katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, akademisyenler ve konuklar Türe’nin resimlerini inceledi.

Sergide konuşan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Türe, “Sanatseverlerle buluşmak sanatçının düğünü, bayramıdır. Bu sergide doğanın bende bırakmış olduğu izlenimleri soyutlamayla tuvale yansıtarak sanatseverlerle buluşturmak istedim. Konya’nın sanattaki potansiyeli yüksek. Konya; İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından geliyor diyebiliriz bu konuda. Bir sanatçı olarak bu tür sanatsal etkinliklerin daha da artmasını ümit ediyorum. MEDAŞ’a da böyle güzel bir galeride eserlerimizi sergileme fırsatı sunduğu için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

36 eserin yer aldığı sergi 19 Kasım’a kadar MEDAŞ Sanat Galerisinde ziyaret edilebilecek.