Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak’a TÜBA ve TÜBİTAK’tan 2 Önemli Ödül

28.12.2023
Fen Fakültesi
 

100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde, 100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Eczacılık Özel Ödülü’ne layık görülen Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak’a ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim insanlarını, akademisyenleri ve araştırmacıları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bildiğiniz gibi bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. İyi olanı, başarılı olanı, ülkemizin önünde yeni yollar açanı ödüllendirmek, insanlığın ortak ilim hazinesine katkı yapanı takdir etmek görevimizdir. Başarılar desteklendikçe büyür, sahip çıkıldıkça gelişir, toplum karşısında kadri kıymeti bilindikçe serpilir. İlmi çalışmaları ve çığır açıcı eserleriyle bilim dünyasına önemli katkılar sunan ülkemizin müreffeh yarınları adına gece gündüz demeden çalışan tüm bilim insanlarımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri sahibi akademisyenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.



100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Eczacılık Özel Ödülü’nü kazanan Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ödül töreni sonrasında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Üniversitemiz, kuruluşundan itibaren kısa sürede yerel konumunu aşarak uluslararası hedefleri olan bir noktaya geldi. Bu önemli gelişimin arkasında değerli bilim insanlarımızın payı çok büyük ve üniversitemizin başarısına katkı sunan akademisyenlerimizden Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, bilim dünyası için çok önemli olan bir programda iki ödülün sahibi oldu. Bu kıymetli ödüller üniversitemiz için birer gurur vesilesidir ve bu gururu bize yaşattığı için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş